TL, Euro karşısında değerleniyor

EUR/TRY paritesi, sabah saatlerinde 3.0540 direncinin üzerinde seyrini koruyordu. Ancak öğleden sonra gelen haber akışı, Liranın Euro karşısında değerlenmesine neden oldu. 

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İntegral Menkul Değerler Analisti Eda Karadag



Nato’dan terör olaylarına dair bir takım açıklamalar gelirken, AKP-CHP partileri koalisyon hükümeti için ikinci heyet toplantısını gerçekleştirdi. Bu gelişmeler Lirada hareketliliği sağlarken, son dönemde aşırı değer kaybeden Liranın düzeltme hareketinin etkisinin olduğunu da söyleyebiliriz. Bu durum karşısında, EUR/TRY paritesinde 3.0770 seviyesinden geri çekilmeler görüldü. Şu sıralarda, 3.0460 direncinin çevresinde seyreden EUR/TRY paritesinde, bu direncin aşılması durumunda 3.0540 ara direnç noktası takip edilebilir. Parite, 3.0460 direncini aşmakta başarısız kalırsa, paritede bir miktar satış baskısı yaratabilir. Bu durumda, 3.0320 destek seviyesi hedeflenebilir. Lirada değerlenmenin kalıcılık sağlayabilmesi için içerideki tansiyonun tamamen azalması gerekiyor.


 

Dirençler: 3.0460/3.0540/3.06



Destekler: 3.0320/3.0160/2.9840 


 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Kategoriler Ekonomi
Yorumlar