Tofaş'tan işçilere 20:30'a kadar süre

Bursa'daki Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ'de eylemci işçilerle bir araya gelen ve bazı önerilerde bulunan şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, işçilere karar almaları için 20.30'a kadar süre verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Eroldu, fabrika girişindeki bahçede eylem yapan işçilerle bir araya geldi. Fabrika dışında bekleyen işçilerin de uzaktan takip ettiği ve yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından işçi sözcülerinden İbrahim Gürkan, arkadaşlarının yanına gelerek detayları açıkladı. 


Gürkan, şöyle konuştu: 


"Cengiz bey bize içeride bir açıklama yaptı. Şimdi size anlatacağım konulara saat 20.30'a kadar karar vermemizi istedi. Cengiz bey, yarın saat 06.45'te işbaşı yapacaklar hakkında hiçbir yasal işlem yapılmayacağını söyledi. Bunun dışında sendikanın da yasal olarak 2017 yılına kadar fabrikada bulunacağını belirtti. Son olarak da maaş konusunda şu an için bir değişiklik yapamayacaklarını söyledi. 'Ancak bir ay sonra bir iyileştirme yapabiliriz. Namus sözü veriyorum' dedi. Bunun için hep beraber bir karar vermemiz lazım. Cengiz bey saat 20.30'da bu kararımızı bekliyor. İşbaşı yapmak isteyenler bu konuda özgür."


Bunun üzerine, toplu olarak fabrika yönetimine tepki gösteren işçiler, "Ölmek var dönmek yok" şeklinde slogan attılar. 


Bursa'da, 15 Mayıs'ta OYAK Renault'ta üretimin durdurulmasıyla başlayan eylemler, Tofaş, Coşkunöz, Mako ve Ototrim'e de yayılmıştı. Yan sanayi kuruluşlarından Coşkunöz'de işçiler, dün gece itibarıyla yeniden işbaşı yapmıştı.


Otomotiv işçileri, haklarını savunmadıklarını iddia ettikleri Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikasının yöneticileri ile işverenlerini protesto ediyor. 

Kategoriler Gündem
Yorumlar