TOFAŞ'tan işçilerine verilen süre doldu

TOFAŞ yönetimi tarafından hazırlanan açıklama fabrika önünde bekleyen işçilere dağıtıldı. Açıklamada işçilere 16:30`a kadar süre verilirken, "İşe dönmeyen işçiler için ‘yollarımızı ayırmaktan` başka seçeneğimiz kalmamıştır" denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TOFAŞ yönetimi tarafından hazırlanan bir açıklama fabrika önünde bekleyen işçilere dağıtıldı. Açıklamada ücret iyileştirmesi konusunun bir ay içerisinde gerçekleşeceği taahhüdü verilirken, rakamsal olarak bu iyileştirmenin ne düzeyde olacağına dair ise bilgi verilmedi. 


İşçilerin bir diğer talebi olan ‘Türk Metal Sendikası fabrikadan gitsin’ çağrısı konusunda ise işçilere istedikleri sendikayı seçmekte serbest oldukları söylendi.


'YOLLARIMIZI AYIRIRIZ'


Ancak CEO Cengiz Eroldu imzasını taşıyan aynı açıklamada 16.30’a kadar işe dönmeyen ve eyleme devam etmeyi seçen işçiler için "Yollarımızı ayırmaktan başka seçeneğimiz kalmamıştır" denildi.


TARTIŞMA YARATTI


BBC Türkçe'de yer alan haberde ise açıklamanın TOFAŞ fabrikası önünde bekleyen işçiler arasında tartışma yarattığı belirtildi.  32 yaşındaki bir işçi 1998’de de aynı şeyin olduğunu, sendikadan istifanın yüzde 100 olduğunu, üretim başladığı anda herkesin yeniden zorla Türk Metal üyesi yapıldığını anlattı. 


Bir ay sonra verilecek olan zam oranının ne olabileceğine ilişkin hiçbir rakam verilmemesi de işçileri rahatsız eden bir diğer konu.


Başka bir işçi ise şimdi direnişi bırakalım içeri girip işbaşı yapalım yoksa bizi tek tek işten atacaklar diyor.


Kategoriler Gündem
Yorumlar