Total'in ilk çeyrek kârı beklentilerin üzerinde

Avrupa'nın üçüncü büyük petrol şirketi Total'in ilk çeyrek kârı beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Türkiye'deki akaryakıt dağıtım faaliyetinden çekileceği haberiyle son günlerde gündeme gelen fransız petrol ve doğalgaz şirketi Total'in ilk çeyrek kârı beklentileri aştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye'deki akaryakıt dağıtım faaliyetinden çekileceği haberiyle son günlerde gündeme gelen fransız petrol ve doğalgaz şirketi Total'in ilk çeyrek kârı beklentileri aştı. Fransız şirketin, envanterdeki değişimler hariç net geliri ilk çeyrekte 2.6 milyar dolar oldu. Piyasa beklentisi ise 2.17 milyar dolardı.


Total, artan rafinaj gelirleriyle son yıldır kaydedilen en hızlı üretim artışı sayesinde petrol fiyatlarındaki yüzde 50 düşüşü dengeleyebildi.


Düşük petrol fiyatlarının yararlanan rafinaj ve kimyasal biriminin düzeltilmiş net faaliyet kârı üç kattan fazla artarak 1.1 milyar dolara tırmandı.


Dünya petrolünün yarısında fazlası için gösterge olan brent petrolünün fiyatının düşmesiyle birlikte Total; harcamaları, çalışan sayısını ve petrol arama çalışmalarını azaltmayı planlıyor.


Total, 2017 sonuna kadar 10 milyar dolarlık varlık satışı yapacak. Şirket, bunun 5 milyar dolarını bu yıl gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Total bu çerçevede Türkiye'de akaryakıt dağıtım faaliyetinden çıkmak için hareket geçtiği belirtiliyor.



Kaynak: BloombergHT

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar