Trump, kurumlar vergisi için vergi planı taslağı hazırlatıyor

Trump, kurumlar vergisi oranının yüzde 15'e indirilmesini içeren vergi planı hazırlanmasını istedi... ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki danışmanlarından kurumlar vergisi oranını yüzde 15'e indiren bir vergi planı taslağı hazırlamalarını istediğini öne sürüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki danışmanlarından kurumlar vergisi oranını yüzde 15'e indiren bir vergi planı taslağı hazırlamalarını istediğini öne sürüldü.


Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Trump, geçtiğimiz  hafta Oval Ofis'te yapılan toplantıda ekibinden, gelir kaybına yol  açacak ve Kongre'de zorluklarla karşı karşıya kalacak olsa da kurumlar vergisinin yüzde 15'e indirilmesi üzerinde çalışılmasını istedi. 


Kaynaklara göre Trump'ın danışmanları kurumlar vergisini düşürecek vergi planını Çarşamba gününe kadar hazırlayacaklar. 


Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Ulusal Ekonomik Konsey Direktörü  Gary Cohn, Trump'ın vergi planlarını anlatmak için Senato Çoğunluk  Lideri Mitch McConnell, Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan,  Senato Finans Komitesi Başkanı Orrin Hatch ve Temsilciler Meclisi  Yöntem ve Kaynaklar Komitesi Başkanı Kevin Brady ile bir araya gelecekler.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar