'Trump'ın teşvik planları global büyümeyi baltalayabilir'

Yönetim Kurulu üyesi Kuichi, "Trump'ın teşvik planları global büyümeyi baltalayabilir"dedi. Japonya Merkez Bankası (BOJ) Yönetim Kurulu üyesi Takahide Kiuchi, ABD Başkanı Donald Trump'ın söz verdiği teşvik tedbirlerinin global büyümeyi güçlendirmekten çok baltalayabileceği uyarısında bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Yönetim Kurulu üyesi Takahide Kiuchi, ABD Başkanı Donald Trump'ın söz verdiği teşvik tedbirlerinin global büyümeyi güçlendirmekten çok baltalayabileceği uyarısında bulundu. 

     


Japon merkez bankacıların ABD politikasını yönü konusunda duydukları endişenin altını çizen Kiuchi, "ABD mali politikasına ve bunun global etkilerine özellikle dikkat gösteriyorum. Trump yönetiminin agresif şekilde harcama yapması, dünya genelinde faiz oranlarını yukarı yönlendirerek ve gelişmekte olan piyasalardan sermaye çıkışına yol açarak global ekonomi üzerinde negatif etki yaratabilir" diye konuştu. 

   


Kiuchi yatırımcılara temkinli olmaları tavsiyesinde bulunurken, "Bu mali politikaların detayları ve büyüklükleri hala belirsiz ve bunların ortaya çıkması kayda değer zaman alabilir" dedi. (Foreks)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar