Tuğçelik’te ikinci operasyona SPK freni

Tuğçelik hisselerinde sular durulmuyor. SPK’nın aldığı brüt takas tedbiri sonucunda başarısız olan ilk operasyonun ardından gelen ikinci operasyon da SPK engeline takıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tuğçelik hisseleri halka arz edildiği tarihten itibaren çok sayıda spekülasyonla anıldı. Hissede ilk olarak Topçu lakaplı spekülatörün eski ekibinden iki oyuncu ile patronun hisse satışı için anlaştığı haberleri duyuldu. Ardından hisseler yükselişe geçerek 3,61 TL’den 8,80 TL seviyelerini test etti. Süreçte görülen spekülatif işlemlerden ötürü SPK’nın yatırımcıları korumak için verdiği brüt takas kararı gecikmedi. Ancak bu tedbir de yükselişi engelleyemedi ve hisse senedinin fiyatı 15 TL seviyesini aştı. Brüt takas süresi boyunca bu seviyelerde kalan hissede daha sonra da tabanlar eşliğinde satışlar görüldü ve hisse 4,5 TL seviyelerinde dengelendi. Kulislerde anlaşma yapan spekülatörlerin operasyon konusunda anlaşmazlığa düştüğü ve operasyonun başarısız olduğu konuşuldu.


Farklı İsimlerle İkinci Operasyon!

Operasyonun başarısız olması şirkete yakın olduğu düşünülen bazı isimleri yıldıramamış olacak ki farklı isimlerle senaryo değiştirilerek tekrar operasyon kararı alındı. Kulislerde konuşulana göre içinde ünlü yahudi spekülatörün de olduğu üç isme anlaşmalı bir fiyattan ortak satışı yapılacak ve buradan alınan hisseler manipüle ederek yatırımcılara tekrar satılacaktı. Ortak satışı 2,5-3 lira arasından SPK’nın tebliğine tamamen aykırı bir biçimde yapıldı ve hisseler birkaç aylık bekleyişin ardından hızla yükselişe geçti.


Açıkçı İddiası

Kulislerde konuşulan bir iddiaya göre grubun kağıdı yatırımcıya devir etmek amacıyla yukarı götürürken tahtaya açık yapan bir borsacının da sıkıştırıldığı ve bu esnadaki işlemlerin yükselişi hızlandırdığı düşünülüyor.



SPK’dan 2. Operasyona da vize yok!

Geçtiğimiz gün yayınlanan SPK Bülteninde TUCLK hisselerinde 14.04.2016-06.05.2016 döneminde gözlenen fiyat ve miktar hareketlerinin incelenmesi sonucunda hissede üç (3) ay süreyle brüt takas tedbiri getirildi.

SPK bu kararıyla hisselerin küçük yatırımcılara devredilmesinin önüne geçmiş oldu. 



Uzmanlar tarafından yatırımcılara SPK tedbirlerini dikkate almaları ve işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı (manipülasyon) ihtimali yüksek olan kağıtlardan uzak durmaları tavsiye ediliyor.



Tuğçelik hisseleri haftanın son işlem gününü 4,49 TL taban fiyatla yüzde 19.96 kayıpla tamamlamıştı.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar