Turcas'ın 2 kredisinde vade uzatıldı

Turcas Petrol AŞ'nin, 775 megavat kurulu güce sahip Denizli doğalgaz santralinin finansmanı için temin ettiği 2 kredinin vadeleri uzatıldı. Şirketin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamasında, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Bayern LB ve Portigon A.G. bankalar konsorsiyumu arasında imzalanan sözleşme uyarınca, Turcas Petrol AŞ'nin yüzde 30 paya sahip olduğu 775 megavat kurulu güce sahip Denizli doğalgaz santralinin...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şirketin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamasında, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Bayern LB ve Portigon A.G. bankalar konsorsiyumu arasında imzalanan sözleşme uyarınca, Turcas Petrol AŞ'nin yüzde 30 paya sahip olduğu 775 megavat kurulu güce sahip Denizli doğalgaz santralinin yatırım finansmanı için temin edilen 2 kredinin vadesinin 2'şer yıl süreyle uzatıldığı ifade edildi.


Açıklamada, TSKB'den temin edilen ve mevcut bakiyesi 34 milyon dolar olan kredinin vadesinin 2020 yılından 2022 yılına, Bayern LB ve Portigon A.G.'den temin edilen ve mevcut toplam bakiyesi 96 milyon avro olan kredinin vadesinin de 2023 yılından 2025 yılına uzatıldığı kaydedildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar