Turcas'ın jeotermal kaynak arama ruhsatının süresi uzatıldı

Turcas Petrol AŞ'nin bağlı ortaklığı Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ'ye ait Manisa'daki jeotermal kaynak arama ruhsatının süresinin 1 yıl uzatıldığı bildirildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Turcas Petrol AŞ'nin bağlı ortaklığı Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ'ye ait Manisa'daki jeotermal kaynak arama ruhsatının süresinin 1 yıl uzatıldığı bildirildi. 


Turcas'ın Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ'nin, Manisa'nın Gölmarmara ilçesindeki jeotermal kaynak arama ruhsat süresinin 3 yıl olduğu belirtildi.


Ruhsat süresinin uzatılması için Manisa İl Özel İdaresi yapılan başvurunun kabul edildiği ve söz konusu sürenin 1 yıl uzatıldığı ifade edildi. 


Açıklamada ayrıca, Turcas Petrol AŞ'nin yüzde 92 bağlı ortaklığı Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim AŞ'nin, Aydın Kuyucak'ta gerçekleştirdiği toplam 8 sondaj yatırımında hedeflenen kaynağa ulaşıldığı kaydedildi. Bu doğrultuda, 2017'nin son çeyreğinde işletmeye geçmesi planlanan 18 megavat kurulu güçteki enerji üretim yatırımının da planlandığı şekilde sürdüğü belirtildi.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar