Türk jetleri Rus borsasını da vurdu

Rusya borsası yüzde 4 değer kaybetti... Türkiye'nin Suriye sınırında, uyarılara karşın sınır ihlalinde bulunan bir uçağın angajman kuralları çerçevesinde düşürülmesinin ardından, Rusya borsası düne göre yüzde 4 değer kaybetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye'nin Suriye sınırında, uyarılara karşın sınır ihlalinde bulunan bir uçağın angajman kuralları çerçevesinde düşürülmesinin ardından, Rusya borsası düne göre yüzde 4 değer kaybetti. Dolar/ruble paritesi ise gün içinde gördüğü en düşük seviyeden yüzde 1,6 artışla 66,47'ye çıktı.


Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde, Su 24 tipi savaş uçağı, Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle angajman kuralları çerçevesinde vurularak düşürüldü.


Rusya borsasında 900,62 puanda seyreden RTSI endeksi, uçağın düşürüldüğü haberinin ardından yaklaşık yüzde 4,3 değer kaybederek 861,79 puana geriledi. RTSI endeksindeki kayıp, dünkü kapanışa göre ise yüzde 4'ü buldu.


Aynı şekilde sabah saatlerinde en düşük 65,42 seviyesini gören dolar/ruble paritesi de haber sonrasında yüzde 1,6'lık yükselişle 66,47'ye kadar çıktı. Dolar/ruble paritesi şu sıralarda düne göre yüzde 0,6 artışla 66,23 düzeyinde seyrediyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar