Türk şirket ünlü kahve zincirini satıyor

Merkezi Londra'da bulunan Caffe Nero'nun Türkiye'deki 45 şubesinin sahibi Infinity Holding hisselerini İngiliz ortaklarına geri veriyor. Türkiye'de 45 kafesi bulunan Caffe Nero markasının Türk ortakları hisselerini devrediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye'de 45 kafesi bulunan Caffe Nero markasının Türk ortakları hisselerini devrediyor. Merkezi Londra'da bulunan Caffe Nero'nun Türkiye'deki sahibi Infinity Holding Anonim Şirketi'nin sahibi Mustafa Aşur ve eşi Işık Keçeci Aşur hisselerini İngiliz ortaklarına geri veriyor. Taraflar, hisse devri için Rekabet Kurumu'na başvurdu.


STARBUCKS'TAN AYRILDI


1997'de İngiliz Gerry Ford tarafından kurulan kahve zinciri Caffe Nero'yu Türkiye'ye Lübnan asıllı Mustafa Aşur ve eşi Işık Keçeci Aşur getirmişti. Işık Keçeci Aşur'u ilk olarak Amerikan kahve zinciri Starbucks'ı Türkiye'ye getiren kişi olarak tanımıştık. Bu operasyonuyla başarılı olan Işık Keçeci Aşur'un Starbucks'tan ayrıldıktan sonraki atılımı ise Caffe Nero ortaklığı olmuştu.


ÖZSÜT'ÜN YÜZDE 70'İNİ ALDI


Caffe Nero kahve zinciri için 'ikinci bebeğim' diyen Işık Keçeci Aşur'un diğer girişimi ise geçen yıl gerçekleşti. Infinty Invest 2014 yılında 76 yıllık İzmirli tatlıcı Özsüt'ün yüzde 70'ini satın aldı. Aşur, Özsüt'ü 'tatlıcı' konseptinin yanısıra 'cafe' mağazalarına dönüştüren bir değişime taşıdı.


BÜYÜMEYİ TERCİH ETTİ


Görünen o ki Aşur, 'cafe' olarak Özsüt'le büyümeyi tercih etti. Caffe Nero'nun Türkiye operasyonu ise bundan sonra tamamıyla İngiliz şirket tarafından yönetilecek. Dünya genelinde 500'ün üzerinde Caffe Nero bulunuyor. Türkiye'de de 45 Cafe Nero ve 6 adet Nero Express var.


YOĞURTLU ÇORBA VE POĞAÇA VAR


Caffe Nero İngilizlerin en sevdiği ve en çok tercih ettiği kahve markalarından biri. Caffe Nero Türkiye'de Türk damak tadına uygun ürünleriyle de biliniyor. Yoğurt çorbası ve annemin poğaçası gibi ürünler Caffe Nero lezzetleri arasında yer alıyor.



Kaynak: Hürriyet

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar