Türk Telekom ilk çeyrek bilançosunu açıkladı

Türk Telekom'un bilançosuna göre satış gelirleri yüzde 13 artarak 4.3 milyar liraya yükseldi. Türk Telekom Grubu 2017 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir finansal ve operasyonel performans sergiledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk Telekom Grubu 2017 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir finansal  ve operasyonel performans sergiledi. Grup gelirleri, yılın ilk  çeyreğinde 4,3 milyar TL'ye yükselerek yıllık yüzde 13'lük bir büyüme  gösterdi. İnşaat geliri düzeltmesi hariç tutulduğunda, Grup gelirleri  yıllık yüzde 10 oranında artış ile güçlü gelir büyümesine devam etti.  Birinci çeyrek FAVÖK1 marjı geçen yılın aynı dönemine göre 2 puandan  fazla artışla yüzde 35,5 oldu. Gelirlerdeki artış ve marjdaki iyileşme ile  birlikte FAVÖK yıllık yüzde 21 büyüme göstererek 1,5 milyar TL'lik rekor  seviyede gerçekleşti.


2017 YILI BİRİNCİ ÇEYREK OPERASYONEL GELİŞMELER


Toplam genişbant abone sayısı 2012 yılından bu yana en yüksek  birinci çeyrek net abone kazanımı olan 218 bin ile 8,9 milyona ulaştı.  Genişbant ARPU büyümesindeki yukarı yönlü trend 2011 4Ç’den bu yana en  yüksek yıllık büyüme olan yüzde 9 ile devam etti.


IÇ’deki toplam genişbant abone kazanımının yüzde 75’ine denk düşen 164  bin net fiber abone kazanımı toplam fiber abone bazını 2,2 milyona  taşıdı.


Mobil abone sayısı 142 bin artarak 18,7 milyona yükseldi. Mobil  segmentteki ARPU büyümesi 2011 2Ç’den bu yana en yüksek yıllık büyüme  olan yüzde 11 ile dikkat çekti.


Mobil data büyümesindeki güçlü ivme devam etti. Data gelirleri,  yıllık yüzde 79 artarak mobil servis gelirlerinin yüzde 50'sine ulaştı.


Sabit ses abone sayısı 2010 3Ç’den bu yana en düşük çeyreksel  düşüş ile sadece 141 bin azalırken, yalın DSL hatlarını da içeren  toplam sabit erişim hattı sayısı bir önceki çeyreğe kıyasla 86 bin  artış ile 13,2 milyona yükseldi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar