Turkcell, Astelit'in borçları için kredi kullanacak

Turkcell, iştiraklerinden Astelit'in, SCM Grubu garantörlüğünde kullandığı kredilerin kapatılması için 66 milyon dolar tutarında kredi temin edilmesine karar verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Turkcell tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:


"Şirketimiz Yönetim Kurulu, LLC Astelit'in ("Astelit"), SCM Grubu vasıtası ve garantörlüğü ile temin edilmiş kredilerinin kapatılması için finansman sağlanması amacıyla, doğrudan Astelit tarafından veya şirketimiz bağlı ortaklığı Financell BV aracılığı ile 1 yıla kadar vadeli toplam 66 milyon dolar (veya karşılığı olan sair para birimleri cinsinden) anapara tutarına kadar krediler ile ilgili olarak anapara, faiz ve kredi sözleşmeleri kapsamında oluşabilecek tüm masraf, kur farkı giderleri, ücretler ve komisyonlar toplamı tutarında şirketimizin bankalara mevduat rehini vermesine ve  garantör olmasına veya şirketimizin yukarıdaki koşullara uygun olarak doğrudan kredi temin etmesine karar vermiştir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar