Turkcell Belarus'ta 4G hizmeti sunmaya başladı

Turkcell’in Belarus’taki şirketi life da müşterilerine 4G ile hizmet vermeye başladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, teknolojisi ve müşteri deneyimini iştirakleri vasıtasıyla bölgeye taşımaya devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, teknolojisi ve müşteri deneyimini iştirakleri vasıtasıyla bölgeye taşımaya devam ediyor. Belarus’ta life:) markasıyla faaliyet gösteren Turkcell, Türkiye’de 4.5G hizmeti sunmaya başlamasının ardından Belarus’ta da abonelerini 4G hizmeti ile tanıştırdı.


Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Belarus'un başkenti Minsk'te, Belarus basını ile bir araya geldi.


Toplantıda konuşan Ahmet Akça, Turkcell'in Belarus ile Türkiye arasında bir ekonomi köprüsü olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, iki ülkenin de teknolojiye son derece açık genç nüfusa sahip olduğunu, Turkcell'in Türkiye'de olduğu gibi Belarus'ta da gençleri teknoloji üretmeye teşvik ettiğini kaydetti. 


Akça, Belarus'ta faaliyet gösteren Lifetech isimli Turkcell Grubu şirketinde Belaruslu yazılımcıların, Turkcell Grubu'nun tamamı için ürünler ve yazılımlar ürettiğini belirterek, "Türkiye'de sektörün en büyük Ar-Ge merkezine sahip olmamızın yanı sıra Belarus gibi faaliyet gösterdiğimiz diğer pazarlarda da Ar-Ge'ye, yazılım teknolojilerine ve gençlerin potansiyeline yatırım yapmayı önemsiyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. LTE teknolojileri sayesinde şimdi bu potansiyel çok daha yüksek bir seviyeye taşınacak." değerlendirmesinde bulundu. 


"4G'nin bizi Belarus'ta liderliğe taşıyacak yolculuğun ilk adımı olacağına inanıyorum"


Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da Turkcell'in tecrübesi, birikimi ve teknolojisini Belarus'a taşıyor olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, Turkcell'in Belarus'taki hedefinin iletişim pazarında liderlik olduğunu bildirdi.


Terzioğlu, şunları kaydetti: 


"Türkiye'deki kullanıcılarımızın 4.5G teknolojisini kucaklamakta ne kadar istekli olduklarını gördük. Eminim ki Belarus halkı da bu konuda en az Türkiye'deki müşterilerimiz kadar büyük bir heyecan duyuyor. Teknolojimiz sayesinde Türkiye'de olduğu gibi, bölgemizde de müşterilerimizin öğrenme ve eğlenme biçimlerine yenilikler getirmeye, çalışma biçimlerini daha verimli kılmaya talibiz. Bunun Türkiye'deki başarılı yansımalarını hep beraber yaşayarak gördük. Şimdi sıra Belarus'ta. 4G'nin bizi Belarus'ta liderliğe taşıyacak yolculuğun ilk adımı olacağına inanıyorum."


LTE teknolojilerinin servisler dünyasında yeni bir dönem açtığını, Turkcell TV+'taki video izleme sürelerinin 2016 başından bu yana neredeyse 3 katına ulaştığını ve müzik uygulaması fizy'de artık konserleri canlı olarak da izleme imkanı bulunduğunu ifade eden Terzioğlu, Belarus'ta halihazırda kullanımda olan BiP'e yeni özelliklerin eklenmesi başta olmak üzere Turkcell'in diğer servislerini de bir an önce Belarus'a taşımayı planladıklarını kaydetti. 


Açıklamada, Akça ve Terzioğlu'nun, Belarus Devlet Başkanlığı'nın üst düzey yetkilileriyle de bir araya geldiği, görüşmelerde, telekom sektöründeki fırsatlar ve iki ülkenin karşılıklı bilgi birikimlerinden faydalanma imkanlarının ele alındığı belirtildi. 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar