Turkcell ilk çeyrek karını arttırdı

Turkcell 2016 yılı ilk çeyrek kar rakamlarını açıkladı. Turkcell ilk çeyrek net kârı artan FAVÖK, azalan kur farkı gideri ve vergi giderlerinin etkisi ile geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 298 artarak 563 milyon lira oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Turkcell ilk çeyrek net kârı artan FAVÖK, azalan kur farkı gideri ve vergi giderlerinin etkisi ile geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 298 artarak 563 milyon lira oldu.


Şirketten KAP'a gönderilen ilk çeyrek mali tabloları ve basın bültenindeki açıklamalarında artışın nedeni olarak şu ifadelere yer verildi:


"Vadeli mevduat faiz gelirlerindeki azalış, Fintur katkısındaki düşüş ve kredilerden ve 4.5 G borcundan kaynaklanan faiz giderlerindeki artışa rağmen, kardaki artış FAVÖK ve azalan kur farkı gideri ve vergi giderlerinden kaynaklandı. 2016 birinci çeyreğinde proforma net kar yüzde 15.1 yükselişle 544 milyon TL oldu."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar