Turkcell vergide şampiyon

Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, ödediği yaklaşık 591 milyon Türk Lirası ile 2013 yılında özel sektörün en fazla Kurumlar Vergisi ödeyen kuruluşu oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça'yı ziyaret ederek elde edilen bu başarı için teşekkür etti. Ziyarette konuşan Sarıgül, "Turkcell pek çok alanda öncü olduğu gibi vergi konusunda da ülkemizdeki tüm kurumlara örnek olacak olan bir başarıya daha imza attı. Geçmişte de vergi rekortmenlikleri yaşamış olan Turkcell bir kez daha 2013 yılında da bu gururunu sürdürdü" dedi. 


20 YILDA 60 MİLYAR TL 



Sektörünün ve İstanbul'un yanı sıra özel sektör genelinde de vergi rekortmeni olmanın Turkcell açısından büyük bir gurur vesilesi olduğunu belirten Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ise, "Türkiye ekonomisine kurulduğumuz günden bu yana ciddi kaynak sağlamaya devam ediyoruz. 20 yılda Hazine'ye vergi ve mali yükümlülük karşılığı olarak 60 milyar TL ödedik. 20 yılda 25 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptık. Turkcell, Türkiye'ye katkısını artırarak sürdürecek" diye konuştu. Turkcell, 2008'de de Kurumlar Vergisi şampiyonu olmuştu. 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar