Turkcell'de temettü dağıtımı onaylanmadı

Turkcell Olağan Genel Kurulunda pay alım ve temettü dağıtımı onaylanmadı... Turkcell Olağan Genel Kurulunda pay alım ve temettü dağıtımı onaylanmadı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Turkcell Olağan Genel Kurulunda pay alım ve temettü dağıtımı onaylanmadı. Turkcell geçtiğimiz hafta hisse başına brüt 0.545 lira, net 0.463 lira kâr payının üç taksit halinde ödenmesi kararını genel kurula sunulacağını duyurmuştu.

Konu ile ilgili açıklama Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından KAP’a yapıldı. Turkcell 'den KAP'a yapılan açıklamada,"Şirketimizin 29 Mart 2016 tarihinde gerçekleşen Olağan Genel Kurul toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır:



- Şirketin 2015 yılı faaliyetlerine ilişkin bilanço ve kar zarar hesapları onaylanmıştır.



- Yönetim Kurulu üyeleri 2015 yılı faaliyet ve işlemlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmiştir.



- Yönetim Kurulu'nun Şirket Bağış Politikasına ilişkin teklifi kabul edilerek, 2016 hesap yılı başından itibaren olmak üzere, 2016 yılı bağış sınırı Şirketimizin bir önceki faaliyet yılına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri uyarınca kamuya açıklanan yıllık konsolide finansal tablolarında yer alan gelirinin yüzde birine (%1) kadar olarak belirlenmiştir.



- Yönetim Kurulu'nun Şirket esas sözleşme değişikliklerine ilişkin teklifi kabul edilmemiştir.



- Gündemin Bağımsız üyeler dışında kalan Yönetim Kurulu üyeliği seçimine ilişkin 10. ve gündemin Yönetim Kurulu üyelik ücretlerinin belirlenmesine ilişkin 11. maddelerine ilişkin olarak oylanacak bir teklif önerilmediğinden oylama yapılmamıştır. 



- Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası mevzuatı gereği 2016 yılı hesap ve işlemlerinin denetimi için Başaran Nas Bağımsız Denetim Ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş (PricewaterhouseCoopers) bağımsız denetçi olarak seçilmiştir.



- Yönetim Kurulu'nun pay geri alım programı ve bu program kapsamında pay geri alımı yapabilmesi için yetkilendirilmesine ilişkin teklifi kabul edilmemiştir. 



- Yönetim Kurulu üyelerine Şirket konusuna giren veya girmeyen işleri bizzat veya başkaları adına yapmaları ve bu nev'i işleri yapan şirketlere ortak olabilmeleri ve diğer işlemleri yapabilmeleri hususunda Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddeleri gereğince izin verilmiştir.



- Şirket Yönetim Kurulu'nun 23 Mart 2016 tarihli kararı çerçevesinde 2015 faaliyet yılı kar dağıtım teklifi onaylanmamıştır" denildi.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar