Turkcell'den mağazalarına 540 milyon liralık yatırım

Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, "Türkiye genelinde bin 780 Turkcell mağazasında toplam maliyeti 540 milyon lira olan yatırım yapılacak." dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, "Türkiye genelinde bin 780 Turkcell mağazasında toplam maliyeti 540 milyon lira olan yatırım yapılacak." dedi.



Turkcell'in düzenlediği basın toplantısında konuşan Erkan, Turkcell olarak müşterilerine sorumluluklarının her zaman farkında olduklarını söyledi.


Erkan, "Müşterimize daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için her gün kendimizi yeniliyoruz. Şu an 73 mağazamızda başlattığımız yeni perakende dönüşümü projemizin de tek amacı Türk halkına layık olduğu en iyi hizmeti mağazalarımızda eksiksiz olarak sunmak." diye konuştu.


Erkan, artık batıda, doğuda, kuzeyde ve güneyde her nerede olursa olsun tüm Turkcell mağazalarında hizmet standardının aynı olacağını belirtti.


Mağazaların dekorasyonlarını ve iç yaşam alanlarını baştan aşağı değiştirdiklerini sözlerine ekleyen Erkan, sade bir tasarımla müşterilerin ürünleri ve dijital servisleri deneyimlemesini sağladıklarını söyledi.


Sadece mağaza dekorasyonlarını değiştirmediklerini kaydeden Erkan, perakendeciliğe yeni bir bakış açısı getirdiklerini kaydetti.


"Kağıdı mağazalarımızdan tümüyle kaldıracağız"


Turkcell mağazalarından kağıdı tümüyle kaldıracaklarının altını çizen Murat Erkan, "Deneyimle hizmeti birleştireceğimiz yeni mağazalarımızdan kağıdı tümüyle kaldırıyoruz. Tüm müşterilerimiz işlemlerini tabletlerden yapacak, imzayı dahi dijital olarak atacak. Tüm bu dönüşümle birlikte müşterimizin yaşamlarını hem mağazada hem de dijital hayatlarında kolaylaştıracağız. Turkcell mağazalarımız müşterilerimizin oturdukları mahallelerinde hemen yanlarında olacak. Tüm işlemlerini her an kolayca yapacaklar." dedi.


İlk etapta 73 mağazayla başlayan dönüşüm projesi 2017 yılı sonunda tüm Türkiye'de tamamlanacağını kaydeden Erkan, "Türkiye genelinde bin 780 Turkcell mağazasında toplam maliyeti 540 milyon liralık yatırım yapılacak." şeklinde konuştu.


"Bizim hesabımızda yüzde 25-30 oranında mağaza istihdamı artacaktır"


Erkan, "Bizim hesabımızda yüzde 25-30 oranında mağazada istihdam artacaktır." ifadesini kullandı.


Bugün itibarıyla Turkcell mağazalarında yaklaşık 7- 8 bin civarında çalışanları olduğunu kaydeden Erkan, 5 bin civarında çalışanın da sertifikalı olduğunu belirtti.


Turkcell'in sertifika programının perakende sektöründe ses getirdiğinin altını çizen Erkan, şunları kaydetti:


"Bugün Türkiye'de tüm mağaza çalışanlarının eğitimden geçirilerek sertifika verildiği bir model bulunmuyor. Bu modeli kendi bünyemizde Turkcell Akademi ile geliştirerek ilk kez biz getirdik. Perakende sektöründe bu konuda yolunu açarak öncü olduk. Turkcell mağazalarında başlattığımız büyük dönüşümün en önemli parçası olarak mağaza çalışanlarımızı görüyoruz.


Çünkü bu dönüşümü gerçekleştirecek olanlar müşterimizle bire bir temas halindeki mağaza çalışanlarımız. Bu açıdan konuya yaklaştığımızda da çalışanlarımızın eğitimini oldukça önemsiyoruz. Kendilerine dünyadaki en güncel ve en yeni eğitimleri veriyoruz. Bugün rahatlıkla söyleyebilirim ki 2017 sonunda tüm çalışanlarımızın bir sertifikası bulunacak. Bundan böyle mağazalarımızda çalışmak isteyen herkesin bu sertifikayı alması gerekiyor."


Erkan, müşterilerin yüzde 42'sinin neden mağazaya gittin sorusuna ürünlerle ilgili deneyimi olan satış elemanlarının olduğunu söyledi.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar