Ucuz bilet tartışması

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başaran Ulusoy’un Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği organizasyonda gündeme getirdiği ‘petrol ucuzlarken uçak bileti fiyatları neden düşmüyor’ sorusu tartışma yarattı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran hampetroldeki yüzde 50’ye yakın düşüşün bilet fiyatına yansımamasını Meclis gündemine taşırken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan petrol fiyatlarının düşmesinin havayolu bilet fiyatlarının da düşmesini sağladığını belirterek bu çerçevede  havayolu şirketlerinin çok sayıda promosyon programını ortaya koyduğunu,  39-59 liradan bilet sattıklarını kaydetti.

CHP’li Oran Ulaştırma, Turizm, Enerji ve Maliye Bakanları’na 4 ayrı soru önergesi yöneltti. Oran bilet fiyatlarının düşürülmesi için bakanlıkların girişimi olup olmadığını ve ne sonuç aldıklarını sordu. 

Bakan Elvan ise bilet fiyatlarına doğrudan müdahale haklarının olmadığını bildirerek “Fiyatlar yükseldiğinde firmalarla zaman zaman bir araya geliyoruz. Firmalar kendi aralarında bir tavan rakam belirliyor, o rakama da tüm firmaların uymasını istiyoruz. Petrol fiyatlarının düşmesi uçak bileti fiyatlarında da değişikliğe neden oldu. Özellikle promosyon yoluyla bilet fiyatlarında ciddi düşüşler yaşandı” diye konuştu.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar