Ukraynalı artık Turkcell'le alo diyecek

Ukrayna'daki Life :) markasına tamamen sahip olan Turkcell'in Genel Müdürü Terzioğlu, "Kriz zamanında Ukrayna'dan vazgeçmedik" dedi... Turkcell, Hollanda'da kurulu olan ve sermayesinin yüzde 55.04'üne sahip olduğu bağlı ortaklığı Euroasia Telecommunications Holding BV'de kalan yüzde 44.96 oranındaki payı 100 milyon dolara satın aldı. Turkcell, bu hamle ile Ukrayna'da Life:) markasıyla hizmet veren Astelit şirketinin tamamını bünyesine...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Turkcell, Hollanda'da kurulu olan ve sermayesinin yüzde 55.04'üne sahip olduğu bağlı ortaklığı Euroasia Telecommunications Holding BV'de kalan yüzde 44.96 oranındaki payı 100 milyon dolara satın aldı. Turkcell, bu hamle ile Ukrayna'da Life:) markasıyla hizmet veren Astelit şirketinin tamamını bünyesine katmış oldu. 


GÜCÜ ARTACAK 


Turkcell'den yapılan açıklamada, hisselerin satın alınması için SCM Holdings Limited ile hisse satış sözleşmesi imzalandığı belirtildi. Açıklamada, hisse satış sözleşmesinin imza tarihinden itibaren 30 günde tamamlanacağı bilgisine yer verildi. Sözleşmeye göre, satın alma bedelinin tamamı kapanış gününde ödenecek. Açıklamada, Astelit'in, SCM Grubu vasıtası ve garantörlüğüyle temin edilmiş olan kredilerinin kapatılması, grubun taraf olduğu garanti sözleşmelerinin sona erdirilmesi ve SCM'nin ibra edilmesi gerektiği bildirildi. Astelit'in Ukrayna telekomünikasyon pazarında operasyonlarının daha etkin yönetileceği, böylece Turkcell'e daha fazla katkı sağlayacağı vurgulandı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Kriz zamanında Ukrayna'dan vazgeçmedik. Doğru yatırımı yaptık, çok da iyi fiyata şirketi aldık" dedi. 


İLK BÜYÜK ADIMI ATTIK


Turkcel Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell olarak faaliyette oldukları ülkelerdeki konumlarını daha da güçlendirmek için organik ve inorganik büyüme opsiyonlarını değerlendireceklerini belirttiklerini anımsatarak, "Bu kapsamda ilk büyük adımı Ukrayna'da atıyoruz" ifadelerini kullandı. Terzioğlu, Ukrayna'nın Turkcell'in uluslararası operasyonlarında bir başarı hikâyesi olacağına inandıklarını vurguladı. 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar