Ulusoy son kez aday oldu

Seçim yarışının başladığı TÜRSAB'da 18 yıllık başkan Başaran Ulusoy yeniden aday oldu. Başkanlığa son kez talip olduğunu aktaran Ulusoy, "Tamamlamam gereken işler var" dedi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

18 yıl boyunca TÜRSAB'da başkanlık yapan Başaran Ulusoy, son seçimde yeniden aday oldu. Kendisinin genel kurul tarafından bırakılmadığını belirten Ulusoy, "Yeniden aday olacağım. Çünkü yapacağım işler var, onları tamamlamalıyım. Bu dönem son kez görev istiyorum" ifadelerini kullandı. Yeni dönemde 2 yıl süren başkanlık süresini 4 yıla çıkarmayı hedeflediğini aktaran Ulusoy, "Gelen rahat çalışamıyor. Kendim için istemiyorum bunu. Benden sonra gelenler rahat çalışsın istiyorum" dedi. 


TURİZME ÖZEL KOMİSYON 


Yeni dönem hedeflerini paylaşan Ulusoy, sektörün en önemli sorunlarından birinin tur operatörlerinin havalimanındaki yolcularını taksiciler yüzünden alamaması olduğunu söyledi. Belge verilmediği için tur operatörlerinin araçlarının havalimanına giremediğini anlatan Ulusoy, "40 bine yakın taksiciyle karşı karşıyayız. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bu sorunumuzu kısa vadede çözeceği yönünde söz verdi" diye konuştu. Turizmde de 5 bakanlıktan oluşan bir komisyonun kurulması gerektiğini belirten Ulusoy, şunları anlattı: "2 ayda toplanacak bu komisyonun alacağı kararı bakanlıklara ileteceğiz. Bu kurul ile sektörümüzün sorunlarını çözüme kavuşturacağız." 


YENİKAPI'DAN 1 MİLYAR $ 


İstanbul'un kruvaziyer limanı ihtiyacına da değinen Ulusoy, Galataport'un restorasyonu nedeniyle 5 sene kullanılamayacağını hatırlattı. Haydarpaşa'nın da kruvaziyer limanı olamayacağını vurgulayan Ulusoy, bu nedenle Yenikapı Meydanı'nın en ideal yer olduğunu söyledi. Ulusoy, "Yap-işlet-devret modelini uygulasınlar. Limanı da biz yapalım. Yenikapı'dan yılda 1 milyar dolar gelir elde ederiz" dedi. 


TEK BAŞINA İKTİDAR İSTİYORUZ


Turizm sektörünün 2000'li yıllardan sonra atağa kalktığını belirten Başaran Ulusoy, bunun siyasi istikrar ile sağlandığını kaydetti. Turizm sektörünün siyasi istikrar istediğini belirten Ulusoy, "Ancak tek başına iktidar bu istikrarı getirir. Sektör olarak tek başına iktidar istiyoruz" dedi. Son 15 yılda acente sayısının 2000'den 9 bin 500'e çıktığını aktaran Başaran Ulusoy, şunları anlattı: "38 bölge teşkilatı açtık. Batman ve Diyarbakır'dan tutun Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde teşkilatımız var. Bu Türkiye'nin bir turizm ülkesi olduğunun göstergesidir." 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar