Ulusoy Un'da hedef yüzde 8 büyümek

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Günhan Ulusoy , belirsizliklerin önemli bir kısmının geride kaldığını ve gelecek yılı yüzde 8 büyüme ile tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ülkemizin güney komşularında yaşanan gelişmelere bağlı oluşan risklerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Günhan Ulusoy un sektörünün temel gıda maddesi üretimi yaptığını, gerek ülkemizdeki mülteci sayısının her geçen gün artmaya devam etmesi, gerekse ülke sınırlarımız dışındaki mevcut ortam temel gıda maddelerine olan ihtiyacı ve talebi artırıyor dedi. 


2015 yılı Kasım ayı sonu itibarıyla, Türkiye un ihracatının geçen senenin aynı dönemine göre tonaj bazında yüzde 26 artarak 2,5 milyon tonu geçtiği belirten Ulusoy bu bizim sektörümüz için önemli bir rekor ve dünya ticaretindeki birinciliğimizi sağlamlaştıracak bir gelişme dedi. Şirket olarak küresel gelişmeleri, risk ve fırsatları analiz ettiklerini belirten Ulusoy, ihracatta hızlı büyüdüklerini, iç piyasada da beklentilerinin üzerinde bir satış ile yılı kapatacaklarını söyledi. Özellikle üretimden satışlarda büyüme hızlarının projeksiyonlarından daha hızlı gerçekleştiği, bu gelişmeler sonucunda 1 milyar TL satış hasılatı eşiğinin, 2015 yıl sonu itibarıyla geçilmiş olacağını ifade etti. 



2016 yılında piyasa şartlarıyla ilgili daha iyimser olduklarını, yeni kurulan hükümet ve reformist yaklaşımın ülke büyümesine pozitif katkı yapacağını düşündüklerini belirten Ulusoy, belirsizliklerin önemli bir kısmının geride kaldığını ve gelecek yılı yüzde 8 büyüme ile tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Son günlerde un ve ekmek fiyatlarının aşırı yükseleceği endişelerinin yersiz ve spekülatif olduğunu söyleyen Ulusoy, buğday arzı ile ilgili bir problem gözlemlemediklerini, gerek TMO gerekse özel sektör buğday stoklarının fiyat dalgalanmalarını yönetecek yeterlilikte olduğunu belirtti. 



Ülkemizin jeopolitik konumunun oluşturduğu şartlar Ulusoy Un ailesi olarak bizlere ve sektörümüzdeki diğer oyunculara önemli sorumluluklar yüklemiştir diyen Ulusoy, tüketiciler için kaliteli ve güvenilir gıda üretimi yapmaya devam edeceklerini belirtti. 


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar