Ulusoy Un’dan 24 milyon TL’lik satış

Ulusoy Un, sahip olduğu fabrika binası ve arsasını sat ve geri kirala yöntemiyle Deniz Finansal Kiralama Anonim Şirketi'ne satma kararı aldı. ... Ulusoy Un Sanayi Ve Ticaret A.Ş, net işletme sermayesini artırarak işletme faaliyetlerinin finansmanı sağlamak amacıyla sahibi olduğu fabrika binası ve arsasını sat-geri kirala yöntemi ile 24 milyon liraya Deniz Finansal Kiralama A.Ş.'ye satma kararı aldı. Ulusoy Un, aynı tutarda gayrimenkul...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ulusoy Un Sanayi Ve Ticaret A.Ş, net işletme sermayesini artırarak işletme faaliyetlerinin finansmanı sağlamak amacıyla sahibi olduğu fabrika binası ve arsasını sat-geri kirala yöntemi ile 24 milyon liraya Deniz Finansal Kiralama A.Ş.'ye satma kararı aldı.


Ulusoy Un, aynı tutarda gayrimenkul değerleme raporu da hazırlanan satıştan 1.155.342,42 TL kar ettiğini açıkladı. 



Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamada ifadelere yer verildi: 



“Şirketimizi, sahibi bulunduğu ekli yönetim kurulu kararında belirtilen gayrimenkulleri aşağıda belirtilen şirketlerin Gayrimenkul Değerleme Raporu ile belirlenen değerlere uygun bir şekilde Sell And Leaseback (sat ve geri kirala) yöntemiyle Deniz Finansal Kiralama Anonim Şirketi'ne satmaya ve kira yoluyla geri almaya karar vermiştir. Deniz Finansal Kiralama A.Ş. ile yapılan sözleşme gereğince gerekli tüm yasal süreç tamamlandıktan sonra Mayıs 2015 döneminde tapu devir işlemleri yapılarak tamamlanacaktır” denildi. 



Gayrimenkul Değerleme Raporları;  



Harmoni Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin 03.02.2015 tarih ve  2015/186 nolu Gayrimenkul Değerleme Raporu,



Kare Gayrimenkul Değerleme Anonim Şirketi'nin 09.02.2015 tarih ve KD-DB-7909 nolu Gayrimenkul Değerleme Raporu,



Yukarıda belirtilen raporlara istinaden Deniz Finansal Kiralama Anonim Şirketine ekli yönetim kurulu kararında detaylarının belirtildiği şekliyle 24.000.000,00 TL'ye satılacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar