Ünlü işadamı adliyeye sevk edildi

FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında Orkide yağlarının sahibi Ahmet Küçükbay'ın da bulunduğu 17 iş adamı ile bir gazeteci adliyeye sevk edildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan  aralarında Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ile Abdullah  Kavuk ve oğlu Metehan Kavuk'un da bulunduğu 17 iş adamı ile bir gazeteci adliyeye sevk edildi.


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında  gözaltına alınan 17 iş adamı ile bir gazetecinin, İl Emniyet Müdürlüğü Organize  Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.


Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, "silahlı terör örgütü üyesi  oldukları", "örgüte finansal destek sağladıkları" ve ''örgüt adına faaliyette  bulundukları'' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 35  kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla  Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda Küçükbay Grubu  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ile FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan  Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ve oğlu Metehan Kavuk,  Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş ve eski Zaman  Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan gözaltına alınmıştı.(Milliyet)

Kategoriler Gündem
Yorumlar