UNO, Yıldız Holding’le cirosunu ikiye katladı

2014 yılında 400 milyon TL satış hacmi yakalayan UNO, üç yıl içinde 1 milyar TL’yi hedefliyor... UNO, Yıldız Holding bünyesinde iki yılda cirosunu ikiye katlayarak 400 milyon TL’ye ulaştırdı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

UNO, Yıldız Holding bünyesinde iki yılda cirosunu ikiye katlayarak 400 milyon TL’ye ulaştırdı.


Yılda 90.000 tonun üzerinde üretim yapan markanın Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Antalya’da açılacak yeni fabrikalarıyla toplam yatırım bedeli 2016 yılına kadar 90 milyon doları bulacak.


Türkiye’de 30 milyar lira büyüklüğündeki unlu mamuller pazarında, ambalajlı ekmeğin lideri UNO, 2014 yılını yüzde 30 büyüyerek 400 milyon lira ciro ile kapattı.


Mart 2015 itibariyle 500 milyonuncu ekmeğini üreten UNO, yeni yatırımlarına da hız kazandırdı.


Ambalajlı ekmek pazarında yüzde 62’lik pazar payı ile Türkiye’nin lider paketli ekmek markası olan UNO, geçtiğimiz yıl İstanbul ve İzmir’de 2 yeni fabrika daha açarak fabrika sayısını beşe çıkardı. İki yıl içinde Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz’de iki yeni taze ürün tesisi ve Antalya’da bir donuk ürün tesisi olmak üzere üç yeni fabrikayı daha üretime almayı hedefleyen UNO’nun toplam yatırımı da 90 milyon doları bulacak.


1 Milyon ekmek, 1 Milyar TL: Hedef 2018


Böylece, önümüzdeki üc yıl içerisinde toplam şekiz üretim tesisinde yıllık 125 bin ton üretim kapasitesi ile çalışacak olan UNO’nun 2018 yılı iş hacminin 1 milyar TL’yi bulması planlanıyor.


Temmuz 2014’te İstanbul Dudullu’da faaliyete giren yeni fabrikasıyla ev dışı tüketim pazarında artan dondurulmuş ürün talebini karşılayan marka, İzmir’de faaliyete giren taze ekmek kategorisinde üretim yapan fabrikasıyla birlikte yıllık üretimini 90.00 tonun üzerine çıkardı.


3.000 kişilik istihdam ordusu


Türkiye’de paketli ekmek kategorisini açan ve ulusal düzeyde dağıtım ağına sahip tek marka olan UNO, 800 araçlık filosuyla 65 dağıtım merkezinden yılda 3,6 milyon ziyaret yaparak 81 ildeki müşterilerine ulaşıyor.


Farklı bölgelerdeki fabrikaları, dağıtım filosuyla birlikte toplam 3.000 kişiye istihdam yaratan UNO, Türkiye için ekmek üretiriken, marka değerini hep daha yukarı taşımayı da hedeflerinin başında tutuyor.


Marka bilinirliği yüzde 99 olan markanın tüketicileri UNO’yu “hijyenik”, “güvenilir”, “besleyici”, “yenilikçi” bir marka olarak tanımlıyor. UNO, tüketicilerine yüksek besin değerli ve kalite standardına sahip ürünler sağlamak için TÜBİTAK ve üniversitelerle birlikte ekmekte zenginleştirme projeleri yürütüyor. Son yıllarda, kalite, devamlılık ve israfın azaltılması açısından, hızla gelişmekte olan donmuş unlu mamul pazarına da liderlik eden UNO, profesyonel müşterilerine de geniş bir ürün portföyü sunuyor.


Türkiye’de ekmek pazarı UNO ile büyüyecek


Türkiye’nin, AB ülkeleri ortalamasının 3 katı ekmek tüketimiyle dünyada en yüksek ekmek ve unlu mamül tüketimine sahip olan ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken UNO Yönetici Ortağı ve CEO’su Federico Caruncho, markanın önümüzdeki dönem yatırımlarına dair hedeflerini şöyle özetledi:



“Ambalajlı ekmek pazarı, Türkiye ekmek pazarının sadece yüzde 1’ini oluşturuyor. Bu oran Kuzey Avrupa’ da yüzde 50’ lerde iken, iklim, hayat tarzı ve beslenme alışkanlıkları olarak Türkiye’ ye daha çok benzeyen Güney Avrupa’da yüzde 15 civarında seyrediyor. UNO’nun amacı, Türkiye gibi Avrupa ortalamasının çok üstünde ekmek tüketen bir pazarda bu rakamları yakın bir gelecekte yüzde 7-8 seviyelerine çıkarmak. Yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz.”


Tüketici ihtiyaçları doğrultusunda ürün portföyünü sürekli olarak yenileyen ve geliştiren UNO, son olarak yöresel ve geleneksel lezzetleri harmanlayarak oluşturduğu Artisan ekmek serisi ise Yulaflı ve Çavdarlı olmak üzere iki çeşidiyle tüketicilerin beğenisine sundu.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar