Uyum Gıda borsa kotundan çıkıyor - 26 Eylül 2016

Borsa İstanbul, Uyum Gıda'nın ortaklıktan çıkarma ve satma hakları tebliği kapsamında KAP'a açıklamada bulundu. Borsa İstanbul Uyum Gıda'yı şirketin talebi üzerine borsa kotundan çıkaracak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul Uyum Gıda'yı şirketin talebi üzerine borsa kotundan çıkaracak. 

Uyum Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulunun (Kurul) 12/11/2014 tarihli ve II-27.2 sayılı "Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği" kapsamında Kurula ve Borsamıza başvuru yapan Uyum Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket) ile ilgili olarak, Borsamızın 26/09/2016 tarihli onayıyla, Şirketin hakim ortağı adına çıkarılacak yeni payların ihraç edilmesi için ihraç belgesinin Kurul tarafından onaylanması şartıyla, MKK nezdindeki sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini teminen,

İhraç belgesinin Kurul tarafından onaylandığı Borsamızca öğrenildiğinde (KAP'ta duyurulması ve/veya belgenin Borsamıza ulaştırılması sonucunda) Şirketin işlem sırası kapatılacak,



Şirket payları, işlem sırası kapatıldığında mevcut bulunduğu BIST endeksleri kapsamından çıkarılacak,



MKK sürecinin tamamlanmasının ardından Borsamız tarafından KAP'ta yapılacak duyuruyu izleyen ilk iş gününden itibaren, Şirket payları Borsa kotundan çıkarılacaktır" denildi.





Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar