VakıfBank 2016 yılında 2,7 milyar kar açıkladı

VakıfBank, 2016 yılını 2 milyar 703 milyon TL net kar ile kapattı... VakıfBank, konsolide olmayan finansal sonuçlara göre, 2016 yılında ulaştığı 3 milyar 395 milyon TL brüt karından 692 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 2 milyar 703 milyon TL net kar elde etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

VakıfBank, konsolide olmayan finansal sonuçlara göre, 2016 yılında ulaştığı 3 milyar 395 milyon TL brüt karından 692 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 2 milyar 703 milyon TL net kar elde etti. 924 şubesi ve her geçen gün gelişen alternatif dağıtım kanalları ile sunduğu hizmetlerin kalitesini artıran VakıfBank, Türkiye ekonomisine nakdi ve gayri nakdi kredi olarak toplam 187 milyar TL finansman sağladı.


VakıfBank, 2016 yılının son çeyreğinde 782 milyon TL net kar elde ederek 2016 yılını 2 milyar 703 milyon TL net kar ile kapattı.


VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan yaptığı yazılı açıklamada, başta 15 Temmuz hain darbe girişimi olmak üzere pek çok olayın yaşandığı zor bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, "Ülkemizin ve milletimizin içinden geçtiği böylesine zor bir dönemde, VakıfBank olarak yüksek likiditemiz ve sağlam bilanço yapımız ile ülke ekonomisine olan desteğimizi özellikle yılın ikinci yarısında her zamankinden daha fazla artırdık. 2016 yılında nakdi kredilerimiz yıllık bazda sektör ortalamasının üzerinde, yüzde 19,2 artışla 147 milyar TL seviyesine yükseldi." ifadelerini kullandı.


Aydoğan, 2016 yılında Türkiye ekonomisinin itici gücü KOBİ’lere desteklerinin devam ettiğini ve KOBİ’lere kullandırılan nakdi kredilerde sektörün yüzde 40 üzerinde büyüdüklerini bildirdi. Yılın son çeyreğinde faiz indirimleriyle destekledikleri kampanyalarla reel sektöre desteklerini sürdürdüklerini aktaran Aydoğan, KOBİ kredilerinden tarım kredilerine, konut kredilerinden taksitli ihtiyaç kredilerine ve proje kredilerine kadar, toplumun her kesiminin zor gününde yanında olmaya devam ettiklerini ve bu sayede hem TL hem de yabancı para  kredilerde sektörün üzerinde büyüme sağladıklarını dile getirdi.


Aydoğan, yüzde 69 seviyesinde gerçekleşen kredilerin aktifler içindeki oranının büyük bankalar içindeki en yüksek oran olduğunu vurgulayarak, VakıfBank'ın reel sektöre finansman sağlayarak büyümeye devam edeceğini kaydetti.


VakıfBank olarak toplam mevduatlarının 2016 yılında yüzde 12,7 oranında artarak 124 milyar TL seviyesine yükseldiğini ifade eden Genel Müdür Aydoğan, pasif içinde yüzde 58 pay ile ana fonlama kaynağı olan mevduatların hızla tabana yaygınlaşmaya devam ettiğini belirterek, toplam vadesiz mevduatlarının yıllık yüzde 21 büyüme ile 24 milyar TL’yi, tasarruf mevduatlarının yıllık yüzde 20 büyüme ile 54 milyar TL’yi aşmasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar