VakıfBank 3. çeyrekte 2,8 milyar lira kar etti

VakıfBank, konsolide olmayan finansal sonuçlara göre, 2017 yılının ilk dokuz ayında 2 milyar 822 milyon TL net kar elde etti... VakıfBank, konsolide olmayan finansal sonuçlara göre, 2017 yılının ilk dokuz ayında 2 milyar 822 milyon TL net kar elde etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

VakıfBank, konsolide olmayan finansal sonuçlara göre, 2017 yılının ilk dokuz ayında 2 milyar 822 milyon TL net kar elde etti.


Banka üçüncü çeyrek finansallarını açıkladı. Buna göre VakıfBank 2017 yılının ilk dokuz ayında ulaştığı 3 milyar 522 milyon TL brüt karından 700 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 2 milyar 822 milyon TL net kar elde etti.


"Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası" olma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren VakıfBank’ın, 247 milyar TL’ye yaklaşan aktif büyüklüğü ile ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığı ile sağladığı destek 220 milyar TL’ye ulaştı. Yılın ilk dokuz ayında VakıfBank’ın ortalama öz kaynak karlılığı yüzde 18,1, ortalama aktif karlılığı ise yüzde 1,64 seviyesinde gerçekleşti. 


"Sağlam bilançomuz ve güçlü sermaye yapımız ile milli ekonomiye kesintisiz desteğimiz devam ediyor"


Açıklamada konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, "Mutlak müşteri memnuniyeti anlayışını sağlam bilanço ve güçlü sermaye yapımız ile birleştirdik ve 2017’nin ilk dokuz ayını başarıyla tamamladık. Eylül ayı sonu itibarıyla nakdi kredilerimiz yıllık bazda sektör ortalamalarının üzerinde yüzde 27 büyüyerek 174 milyar TL’yi aşarken, toplam aktiflerimiz yüzde 25 büyüme ile 247 milyar TL’ye ulaştı. Öz kaynaklarımız ise yüzde 18 büyümeyle 22 milyar TL’yi aştı. Kredi Garanti Fonu (KGF) kapsamındaki kredi portföyümüz 20 milyar TL’ye ulaşırken bu alanda öncü bankalardan biri olmaya devam ettik. Gerek KOBİ, gerekse diğer segmentlerde müşterilerimizin yanında olarak milli ekonomiye kesintisiz desteğimizi artırdık. Verimlilik odaklı çalışma anlayışımızla müşterilerimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımız ve milli ekonomimize katma değer yaratmaya devam ettik." ifadelerini kullandı.


"TL mevduatlarda faiz baskısını azaltmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor"


Toplam pasifler içinde yüzde 59 paya sahip olan mevduatın ana fonlama kalemi olmaya devam ettiğini belirten Özcan, şunları kaydetti:


"Toplam mevduatlarımız yıllık bazda yüzde 21.5 artarak 146 milyar TL seviyesine ulaşmıştır. Fonlama tarafındaki önceliklerimiz arasında mevduatın tabana yaygınlaşması ve mevduat dışı uzun vadeli, uygun maliyetli TL fonlama kalemlerinin artırılarak TL mevduatlardaki faiz baskısının azaltılması hususları yer almaktadır.


Özellikle ikinci husus, hükümetimizin ve ekonomi yönetimimizin de en çok önem verdiği noktaların başında gelmektedir. VakıfBank olarak, Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz 10 yıl vadeli 525 milyon TL’lik Basel III uyumlu sermaye benzeri tahvil ihracı ve Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz 5,5 yıl vadeli 1,3 milyar TL’lik covered bond (ipotek teminatlı menkul kıymet) ihracı ile bu alanda önemli adımlar attığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde de benzer faaliyetlere devam etmeyi hedefliyoruz." 


"Mobil bankacılıkta yüzde 44’ün üzerinde büyüme"


VakıfBank olarak son dönemde öncelik verdikleri diğer bir önemli alanın dijital bankacılık olduğunun altını çizen Özcan değerlendirmesini şöyle tamamladı:


"Tüm süreçlerimizi ve işlemlerimizi mobil ortama taşıyarak müşterilerimiz için daha basit, yalın ve kullanıcı dostu bir platform yaratıyoruz. 2017 yılının 3. çeyreğinde yapılan tüm bankacılık işlemlerimizin yüzde 80’inden fazlasının şube dışı kanallardan yapılmış olması dijital bankacılığın önemini ve müşterilerimiz arasındaki yaygınlığını gösteriyor. Yılın ilk dokuz ayı itibarıyla mobil bankacılık uygulamamızı kullanan müşteri sayısında yıl başına göre yüzde 44’ün üzerinde bir büyüme yakalayarak kullanıcı sayısında 2 milyonu aşmış durumdayız.


Genç ve dinamik ülkemizde dijital bankacılık yeni ve büyük fırsatlar sunuyor. Bu alana yaptığımız yatırımlar ile alternatif dağıtım kanallarımızı daha etkin bir şekilde kullanmayı, verimliliği artırmayı ve dijital platformlarda pazarlama kapasitemizi güçlendirmeyi hedefliyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar