Vakıfbank'tan "genel kurul" açıklaması

Vakıfbank'ın açıklamasında "Bankamızın tüm ana kalemleri bazında finansal sonuçları, gerek sektör ortalamaları gerekse beklentilerin üzerinde başarılı bir performans göstermiştir"denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıfbank'tan yapılan açıklamada, bankanın genel kurul toplantısının ana hissedarların talebi doğrultusunda ertelendiği belirtilerek, "Bankamızın tüm ana kalemleri bazında finansal sonuçları, gerek sektör ortalamaları gerekse beklentilerin üzerinde başarılı bir performans göstermiştir." denildi.


Bankadan, bazı haber siteleri ve gazetelerde iki gündür yer alan "kamu bankalarının olağan genel kurul toplantılarının ertelenmesiyle ilgili kamuoyu ve yatırımcıları yanıltan haber ve iddialara ilişkin" açıklama yapıldı.


Açıklamada, ana hissedarın talebi doğrultusunda bankanın yönetim kurulunun 16 Mart'ta aldığı kararla daha önce 30 Mart'ta yapılacağı ilan edilen 2016 yılı hesap dönemine ait 63. Olağan Genel Kurul Toplantısının aynı gündem maddeleri ile 4 Mayıs'ta yapılmasının kararlaştırıldığı aktarıldı.


Olağan Genel Kurul ilanının 16 Mart'ta Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) ve bankanın internet sitesinde, 23 Mart'ta Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde, 27 Mart'ta ise 2 ulusal gazetede yayımlandığının belirtildiği açıklamada, yatırımcıların ve kamuoyunun mevzuata uygun olarak bilgilendirildiği kaydedildi.


Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Ayrıca 20 Şubat'ta tam denetimden geçmiş olan bankamızın finansal raporları, 8 Mart'ta ise 2016 yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bağımsız Denetçi Raporu ile Denetim Kurulu Raporları yatırımcılarımız ve kamuoyuna sunulmuştur. 20 Şubat'ta KAP'ta yayımlanan 2016 yılı faaliyet dönemine ait Bağımsız Denetçi Raporunda, bankamızın finansal tabloları ve finansal performansının Bankacılık Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olduğu ifade edilmiştir.


Bankamızın tüm ana kalemleri bazında finansal sonuçları, gerek sektör ortalamaları gerekse beklentilerin üzerinde başarılı bir performans göstermiştir. 2017 yılı başından bugüne kadar bankamız hisse senedinin bankacılık sektör endeksinin üzerindeki performansı da başarılı finansal sonuçların yatırımcılarımız tarafından teyit edildiğini vurgulamaktadır."

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar