VakıfBank'tan o haberler ile ilgili açıklama

VakıfBank, bazı yayın organlarında yer alan haberlerin gerçek dışı olduğunu açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada, bazı yayın organlarında kasıtlı olarak kamu bankalarını, kamu katılım bankalarını ve VakıfBank'ı hedef alan gerçek dışı haberlerin bir kampanya şeklinde sürdürüldüğü belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bankadan yapılan açıklamada, bazı yayın organlarında kasıtlı olarak kamu bankalarını, kamu katılım bankalarını ve VakıfBank'ı hedef alan gerçek dışı haberlerin bir kampanya şeklinde sürdürüldüğü belirtildi.


Söz konusu haberlere ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Arılar Şirketler Grubunun (Yusuf Günay) kredilerinin bankamızca vadesinden önce, erken çağrılması söz konusu olmayıp, 23.07.2016 tarih ve 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince riskleri tahsil ve tasfiye edilmiştir. Ankara Yaşamkent civarında inşa edildiği belirtilen iş merkezine verilmiş bir kredi olmadığı gibi, bankamızdaki herhangi bir kredinin Vakıf Pazarlama San. ve Tic. AŞ'ye veya bankamızın başka bir iştiraki olan şirkete devri de söz konusu olmamıştır.


Bankamız iştirakleri olan Vakıf Sistem Pazarlama Yazılım Servis Güvenlik Temizlik Ticaret San. AŞ ile Vakıf Pazarlama ve Ticaret AŞ aynı konuda faaliyet göstermeleri nedeniyle birleştirilmiştir. Ayrıca, bankamızın söz konusu şirketlerin birleşmesine dair aldığı karar Genel Müdürümüz Halil Aydoğan'ın bankamızda göreve başladığı 5 Ocak 2012 tarihinden çok önceye tekabül etmektedir."


"Huzur hakkı ücretleri dışında herhangi bir ödeme yapılmadı"


Açıklamada, bankanın bütün iştiraklerinin müfettişler tarafından periyodik zamanlarda incelendiği ve rapora bağlandığı bildirildi. Söz konusu haberlerde adı geçen kişi hakkında herhangi bir yolsuzluk dosyası bulunmadığına vurgu yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:


"İddialarda yer alan Okan İnce'nin iş akdi, İş Kanununun 18. maddesi gereğince 2015 yılında tüm yasal hakları ödenmek suretiyle feshedilmiş olup, tazminatının iki misli ödendiği iddiası gerçek dışıdır. Ayrıca söz konusu kişi, Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'de çalışmamaktadır. Bankada ve iştiraklerinde görev yapan tüm personel hakkında devletimizin güvenlik birimlerinden istihbarat bilgileri alınmış olup, FETÖ/PDY bağlantılı kişilerin bankamız ve iştiraklerimiz ile ilişiği kesilmiştir. Bu kapsamdaki iddiaların dayanağı bulunmamaktadır.


Vakıf Pazarlama San. ve Tic. AŞ kurumsal bir yapıya sahip olup, yönetim kurulu üyelerinin aldıkları huzur hakkı ücretleri, şirket genel kurulu tarafından belirlenmektedir. Şirket tarafından Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve diğer yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ücretleri dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılmamıştır. Vakıf Pazarlama San. ve Tic. AŞ'de 2001 yılından beri çalışan ve halen İnsan Kaynakları Uzmanı olarak görev yapan Bilge Ertürk'e dair iddialar asılsız ve gerçek dışıdır. Vakıf Pazarlama San. ve Tic. AŞ'nin Genel Müdür Yardımcısı Nihat Kavuncu yeterli tecrübeye sahip olup, görevini sürdürmektedir.


Söz konusu beyanlarda atıfta bulunulan ve esasen üst düzey bir yönetici sıfatı da bulunmayan şahıs, daha önce muhtelif mecralarda benzeri haksız isnatlarda bulunmuş olması nedeniyle bankamızca tahmin edilmekte olup bu şahsın iş akdi, bankamızın bir iştirakinde görev yapmakta iken, mesleki bilgi seviyesinin yetersiz olması, emniyet ve verimlilik kurallarına riayet etmemesi, yurt dışı alımlarda yöneticilerini yanlış yönlendirmesi sonucu şirketi zarara uğratması, yöneticilerine karşı adap kurallarına aykırı şekilde sözlü ve fiili hareketlerde bulunması ve yapılan uyarılara rağmen aynı hareketlerde ısrarcı olması sebepleriyle feshedilmiştir. Bu şahsın iş akdi feshedildikten ve ilişiği kesildikten sonra bir yurt dışı firmadan yalan beyanlarla komisyon adı altında kendisine haksız menfaat sağladığı belgelidir."


Haberlerde yer verilen hususların Basın Kanunu ve Mevzuatının yanında Bankacılık Kanununa da aykırılık teşkil ettiğine işaret edilen açıklamada, söz konusu kanunda bankaların itibarının korunması hususunun özellikle vurgulandığı, bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamayacağının, asılsız haber yayılamayacağının hüküm altına alındığı ve hükme aykırı davrananlar için cezai hükümlerin ihdas edildiği hatırlatıldı.


VakıfBank'ın bu çerçevede haksız ithamlar ile güven kırıcı ve itibar sarsıcı, yanlış ve yanıltıcı beyanlar karşısında ilgili yayın organlarına karşı yasal tüm haklarını saklı tuttuğu ifade edildi.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar