Via GYO borsa kotundan çıkarıldı

Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ payları borsa kotundan çıkarıldığı duyuruldu. Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında "Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) dün haftalık bülteninde duyurulan kararı ile Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin payları borsa kotundan çıkarılmıştır.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında "Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) dün haftalık bülteninde duyurulan kararı ile Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin payları borsa kotundan çıkarılmıştır." bilgisi paylaşıldı.


Via GYO: SPK kararını doğru olarak yorumluyoruz, karar doğrultusunda gerekli işlemleri tesis edeceğiz


Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Sermaye Piyasaları Kurulu’nun (SPK) aldığı kararı doğru olarak yorumladıklarını ve karar doğrultusunda yatırımcıların menfaatine olacak şekilde gerekli işlemleri tesis edeceklerini bildirdi.


Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:


Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 26.07.2016 tarihli ve 2016/24 sayılı bülteninde yer alan karara göre, VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin (Şirketimiz) gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünün sona erdirilerek Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılmasına ve paylarının borsa kotundan çıkarılmasına karar verilmiştir. 


PK’nın kararında belirtildiği üzere  (i) yatırımcıların elinde bulunan geri alım garantisine konu olan Şirketimiz paylarının tamamının Şirketimiz halka arz izahnamesinin “Sermaye Piyasası Aracı Notu” bölümünün 7.5. Geri Alım Garantisi kısmında belirlenen hükümler ve pay geri alım sürecine ilişkin takvim doğrultusunda zorunlu olarak Şirketimizce 14,00 TL’den geri alınmasına ve (ii) geri alım garantisine konu olmayan Şirketimiz paylarına sahip yatırımcılarımıza  talepleri halinde pay başına 14,00 TL’den satma hakkı verilmesine, satma hakkını kullanmak isteyen yatırımcılarımıza ait payların Şirketimiz tarafından satın alınmasının zorunlu tutulmasına karar verilmiş olup, Şirketimizce bu kapsamda yatırımcılarımızın menfaatine olacak şekilde gerekli işlemler yapılacaktır. 


Geri alım garantisine konu olan paylar ile satma hakkını kullanmak isteyen yatırımcılarımızın talepleri Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş nezdinde bloke tutulan teminatlardan karşılanacak olup, bu teminatların yetersiz kalması halinde yetersiz kalan bakiye en geç 17.08.2016 tarihine kadar hakim ortaklar tarafından karşılanacaktır. 


Geri alım garantisi sürecinin takibi ve satma hakkı kapsamındaki işlemler Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Finans Yatırım) tarafından gerçekleştirilecektir.


Yukarıdaki açıklamalar ışığında  Sermaye Piyasaları Kurulu’nun aldığı bu kararı doğru olarak yorumladığımızı ve karar doğrultusunda yatırımcılarımızın menfaatine olacak şekilde gerekli işlemleri tesis edeceğimizi belirtir, ülke ekonomisine sağladığımız katkılara hız kesmeden devam edeceğimizi ve yatırımlarımızı tüm hızıyla devam ettirdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."




(uzmanpara)

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar