VİOP düşüşle başladı - 26 Ekim 2015

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yaklaşık yüzde 0,25 düşüşle başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Açılışta en düşük 98.425 puanı gören endeks kontratı, şu dakikalarda önceki kapanışın 250 puan altında 98.600 seviyelerinde dengelendi. Endeks kontratı, cuma günü 99.925 puana kadar çıktıktan sonra düşüşe geçerek, günü yüzde 0,25 azalışla 98.850 puandan tamamlamıştı.


Analistler, bu hafta çarşamba günü kararları açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısının piyasaların odak noktasında bulunacağını belirterek, ABD gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) başta olmak üzere yoğun veri akışının da hafta boyunca piyasalarda dalgalanmalara yol açabileceğini ifade ediyor. Endeks kontratında 99.500 direncinin güçlendiğini vurgulayan analistler, bu seviyenin kırılması durumunda yukarı yönlü hareketin ivme kazanabileceğini, aksi durumda 97.500 desteğine doğru geri çekilmelerin görülebileceğini dile getiriyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar