VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı - 21 Ekim 2015

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat güne yaklaşık yüzde 0,30 düşüşle başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Açılışta en yüksek 99.225 puanı gören endeks kontratı, şu dakikalarda önceki kapanışın 300 puan altında 98.800 seviyelerinde dengelendi. Endeks kontratı, dün en düşük 98.075 puanı gördükten sonra gün boyu yükseliş eğilimini sürdürerek önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla günü 99.100 puandan tamamlamıştı.


Analistler, bu hafta yurt içi ve yurt dışında veri takviminin zayıf olduğu belirterek, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarının takip edileceğini belirtiyor. Son iki işlem gününde döviz kurları ve faizlerdeki düşüş eğiliminden destek bulan pay piyasalarında bugün gelmesi muhtemel kar satışlarının karşılanıp karşılanamayacağının endeks kontratının yönü üzerinde belirleyici olacağını aktaran analistler, teknik açıdan 99.500 seviyesinin direnç, 98.000 seviyesinin destek konumuna geldiğini vurguluyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar