VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı - 29 Temmuz 2016

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,25 yükselişle başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Açılışta en yüksek 93.250 puanı gören endeks kontratı, önceki kapanışın 250 puan üzerinde, 93.150 seviyelerinde dengelendi. Endeks kontratı, dün 94.000 puanı test etmesinin ardından gelen kar satışlarıyla kazançlarını geri vererek günü önceki kapanış seviyesi olan 92.900 puandan tamamlamıştı.


Analistler, bugün yurt içinde dış ticaret dengesi, yurt dışında ise ABD ve Avro Bölgesi büyüme başta olmak üzere yoğun veri akışının takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan, endeks kontratında 95.000 seviyesindeki güçlü direncin gündeme gelebileceğini öngören analistler, 92.500 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu dile getiriyor.





AA

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar