VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı - 13 Aralık 2017

VİOP'ta aralık vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, açılışın ardından 135.600 seviyesinde dengelendi... Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) aralık vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,2 yükselişle başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) aralık vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,2 yükselişle başladı.


Aralık vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 135.750 puanı görmesinin ardından önceki kapanışın 250 puan üzerinde 135.600 seviyesinde dengelendi.


Dün 134.000-136.000 bandında dalgalı bir seyir izleyen endeks kontratı, günü yüzde 0,02 azalışla 135.350 puandan tamamladı.


Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin zayıf olduğunu belirterek, yurt dışında ise Almanya ve ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin takip edileceğini kaydetti.


Yatırımcılar tarafından bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararının bekleneceğini vurgulayan analistler, teknik açıdan endeks kontratında 135.500 üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 136.600 direncinin gündeme gelebileceğini ifade etti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar