VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı - 12 Temmuz 2018

VİOP'ta ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, yaklaşık yüzde 0,5 yükselişle 116.200 puandan açıldı. Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, yaklaşık yüzde 0,5 yükselişle 116.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, yaklaşık yüzde 0,5 yükselişle 116.200 puandan açıldı.


Ağustos vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 116.300 puanı görmesinin ardından önceki kapanışının 600 puan üzerinde, 116.200 seviyesinde dengelendi.


Dün gün boyu satış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, günü yüzde 4,76 azalışla 115.600 puandan tamamlamıştı.


Analistler, düşüş eğilimindeki ham petrol fiyatlarının Türk lirası varlıkları pozitif etkilemesinin beklenebileceğini kaydederek, endeks kontratında iki günlük sert düşüşün ardından gelen tepki alımlarının gücünün yön üzerinde belirleyici olacağını ifade etti.


Bugün Avrupa Merkez Bankası toplantı tutanakları ve ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin takip edileceğine değinen analistler, teknik açıdan endeks kontratında 114.600 ve 113.500 seviyelerinin destek konumunda olduğunu dile getirdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Ekonomi
Yorumlar