VİOP'ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı - 26 Ocak 2015

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) Şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat güne yaklaşık yüzde 0,50 düşüşle başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Açılışta en yüksek 113.425 puanı gören endeks kontratı, şu dakikalarda önceki kapanışın 500 puan altında 113.275 puan seviyelerinde dengelendi. Endeks kontratı, cuma günü en yüksek 114.975 puanı gördükten sonra düşüşe geçerek günü yüzde 0,61 azalışla 113.775 puandan tamamlamıştı.


Analistler, teknik olarak endeks kontratında 111.200 seviyesinin kısa vadeli önemli destek konumuna geldiğini belirterek, Yunanistan'da resmi olmayan sonuçlara göre genel seçimleri SYRIZA partisinin kazanmasının ardından Yunanistan ve Avro Bölgesi'nden gelecek haber ve açıklamaların piyasalarda dalgalanmalara neden olabileceğini kaydediyor.


 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar