VİOP'ta endeks kontratları güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) bugün son işlem günü olan ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat güne düşüşle başladı. Bugünden sonra en yakın vade olacak aralık vadeli kontrat da yaklaşık yüzde 0,65 kayıpla açıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bugün vadesi dolacak ekim vadeli endeks kontratı açılışta en düşük 95.850 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,50 gerileyerek 96.300 seviyelerinde dengelendi. Aralık vadeli endeks kontratı da şu dakikalarda yüzde 0,65 azalışla 97.800 puandan işlem görüyor.


Analistler, bugün ekim vadeli kontratın son işlem günü olması nedeniyle sert ve dalgalı bir seyir görülebileceğini belirterek, aralık vadeli endeks kontratında ise 97.400 seviyesinin destek, 99.000 seviyesinin direnç konumuna geldiğini kaydediyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar