Yabancı BIST'te 11,8 milyon dolarlık alım yaptı

Borsa İstanbul Pay Piyasasında Ağustos ayında yabancı yatırımcılar 11 milyon 780 bin 586 dolarlık net alım gerçekleştirdi. Böylece 3 aylık aranın ardından ilk kez alım yönünde seyir izlenmiş oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul tarafından yayınlanan Yabancı yatırımcıların Pay Piyasası, Gelişen İşletmeler Piyasası ve Serbest İşlem Platformunda gerçekleştirdikleri işlemlere ilişkin aylık bilgilere göre, yabancı banka, aracı kurum veya şahıs nam ve hesabına gerçekleştirilen alım işlemleri 6 milyar 391 milyon 900 bin 938 dolar oldu. Aynı ayda satım işlemleri ise 6 milyar 380 milyon 120 bin 352 dolar şeklinde oluştu.

Böylece toplam işlem hacmi 12 milyar 772 milyon 21 bin 290 dolar oldu. 



Yılın ilk 8 ayında ise alım işlemleri 62,3 milyar dolar, satım işlemleri 61,9 milyar dolar olurken, toplam hacim 124,2 milyar dolara ulaştı. Böylece net alım işlemleri 378,1 milyon dolar oldu.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar