Yabancılar satışta - 08 Ekim 2015

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stoku, geçen hafta yaptıkları 131,9 milyon dolarlık net satışla 41 milyar 595,2 milyon dolara geriledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 2 Ekim haftasında net 131,9 milyon dolarlık hisse senedi, 69,3 milyon dolarlık devlet iç borçlanma senedi (DİBS) sattı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 2 Ekim haftasında net 131,9 milyon dolarlık hisse senedi, 69,3 milyon dolarlık devlet iç borçlanma senedi (DİBS) sattı.


Yurt dışında yerleşik kişilerin bir önceki hafta 41 milyar 874,4 milyon dolar olan hisse senedi stoku, geçen hafta yaptıkları 131,9 milyon dolarlık net satışla 41 milyar 595,2 milyon dolara geriledi.


Yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku ise aynı dönemde yaptıkları 69,3 milyon dolar tutarındaki net satışla 31 milyar 856,5 milyon dolardan 31 milyar 381,2 milyon dolara düştü.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar