Yaşam kalitesinde en yüksek ilçe Beşiktaş

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Şeker, İstanbul’da 39 ilçe düzeyinde “İstanbul’da Yaşam Kalitesi Araştırması”nı gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Araştırmaya göre, İstanbul'da yaşam kalitesi en yüksek olan ilçeler Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Şişli ve Fatih olurken, yaşam kalitesi en düşük ilçeler ise Arnavutköy, Sultanbeyli, Şile, Sultangazi ve esenler şeklinde sıralandı.


5 yıl önce gerçekleştirilen aynı araştırmada yaşam kalitesi yüksek ilçeler sıralamasında Kadıköy, Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli ve Fatih yer almıştı. 2010 yılında yaşam kalitesi olarak ilk 5 ilçe arasında bulunan Beyoğlu ise bu yılki araştırmada yerini Bakırköy'e kaptırdı.

İstanbul'da yaşanmak istenen yerler ise Beşiktaş'ın Bebek, Etiler, Arnavutköy semtleri, Kadıköy'ün Caddebostan, Fenerbahçe, Suadiye semtleri, Üsküdar'ın Kuzguncuk ve Çengelköy semtleri oldu.


Otopark büyük sorun



Araştırmaya katılanlar en çok sokak gürültüsü, evin küçüklüğü, bahçe veya balkon bulunmaması gibi konulardan şikayet etti. Katılımcıların, en memnun olmadıkları kamu hizmetleri otopark, trafik, yeşil alan, park alanları, hava kirliliğiyle mücadele şeklinde sıraladı.


Araştırmaya göre, İstanbul'un en önemli sorunları trafik ve ulaşım, nüfus yoğunluğu, güvenlik, yeşil alan, çevre ve hava kirliliği, çarpık kentleşme ile Suriyeli mülteciler oldu.

Kategoriler Gündem
Yorumlar