Yellen: ABD ekonomisi önünde ciddi bir engel yok

Fed Başkanı Yellen, "ABD ekonomisinin önünde kısa vadede ciddi bir engel yok" dedi. ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin ciddi kısa vadeli engeller ile karşı karşıya olmadığını, istihdam piyasasının oldukça güçlü göründüğünü söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin ciddi kısa vadeli engeller ile karşı karşıya olmadığını, istihdam piyasasının oldukça güçlü göründüğünü söyledi. Bununla birlikte Yellen, ABD ekonomisinin düşük verimlilik ve büyüyen eşitsizlik gibi önemli uzun vadeli zorluklarla mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

     


"Kısa vade için ciddi engeller olduğunu düşünmediğimi söyleyebilirim. Ekonominin oldukça iyi iş çıkardığını görüyorum. İşsizlik düşük bir seviyeye ulaştı, istihdam piyasası gerel olarak güçlü ve ücret büyümesi 

toparlanmaya başlıyor" diye konuşan Yellen, kendisinin genişleyen gelir adaletsizliği ve çalışan verimliliğindeki zayıf büyüme gibi uzun vadeli konulardan endişe ettiğini ifade etti.



Yellen ayrıca, "Enflasyon çok düşük bir seviyede yukarı gitti ve yüzde 2 olan hedefimizin biraz altında ancak, oldukça yakın" diye konuştu. 

   


Verimliliğin ABD'de yaşam standartlarının uzun vadede önemli bir belirleyicisi olduğunu belirten Yellen, tarihin en düşük seviyelerinde olan verimliliğin neden bu seviyelere geldiğini anlamakta ekonomistler 

olarak zorlandıklarını da ifade etti. (Foreks)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar