Yenilenebilir oyun hamuru üretti

FİMA Kırtasiye Genel Müdürü Sıtkı Koçak, “Çocukların oynarken hiçbir şekilde zarar görmeyeceği, hatta yese bile sıkıntı yaşamayacağı Türk buğdayından oyun hamurları ürettik" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yıllarca ithal ettiğimiz oyun hamurlarını yerli buğdaydan üretmeye başladık. FİMA Kırtasiye Genel Müdürü Sıtkı Koçak, "Çocukların oynarken hiçbir şekilde zarar görmeyeceği, hatta yese bile sıkıntı yaşamayacağı oyun hamurlarını ürettik. Tamamen Türk buğdayından ürettiğimiz oyun hamurumuza başta Avrupa olmak üzere çeşitli ülkelerden talep var. 2015'in başlarında başlayacağımız ihracatla ilk yıl 5 milyon dolarlık gelir hedefliyoruz." dedi. 


Koçak, çocukların gelişimi için büyük önem taşıyan oyun hamurlarının büyük bölümünün ithal edildiğini söyledi. Türkiye'nin bu konuda büyük pazar olduğunu belirten Koçak, şunları söyledi: "Türkiye'de ana okuluna giden öğrencilerin de, ebeveynlerin de küçük çocuklarına evde kullandırdıkları oyun hamurları ciddi bir pazar oluşturmakta. Ve bu pazarın yaklaşık yüzde 70-80'ini ithalat oluşturuyor. Biz de bu ithalata dur demek için kendi markamızla, yola çıktık ve tamamen yerli kaynaklarla Türkiye'de üretmeye başladık. İçinde hiçbir kimyasal madde bulunmayan, tüm sağlık testlerinden geçmiş yerli markamız Let's oyun hamurlarını ürettik. Tamamı Türk buğdayından yapılan oyun hamurlarımızı çocuklar yese bile tehlike arz etmiyor."


5 milyon dolarlık ihracat


Dünyanın birçok ülkesinden Türkiye'de üretilen oyun hamurlarına talep olduğunu anlatan FİMA Kırtasiye Genel Müdürü Sıtkı Koçak şöyle devam etti: "Türkiye'de üretim yaparak pazardan büyük bir pay alma hedefiyle yola çıktık. İthalata dur deyip, ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Sonrasında ise yeni üretime girdiğimiz halde büyük talep gelen ülkelere Let's oyun hamurumuzu ihraç etmeye başlayacağız. Bunun için girişimlere başladık. Yurt dışındaki fuarları sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Frankurt, Dubai, Vietnam ve Moskova gibi önemli fuarlara katıldık. Benzeri fuarlara katılmaya devam ederek ihracat rakamlarımızı daha da artırarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. 2015 yılının başları itibarıyla ihracatımız başlayacak. İlk yıl için 5 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyoruz."


Çin'e karşı avantajlıyız


Türkiye'nin konum olarak AB ve Ortadoğu ülkelerine yakın olmasından dolayı Çin'e karşı avantajlı olduğumuzu ifade eden Sıtkı Koçak, "Avrupa'daki bir ülke Çin'de üretim yaptırdığında ürünün üretilip, teslim alınması 3-4 ayı bulabiliyor. Bir de yüksek adetlerde ürettirmesi gerekiyor. Halbuki Avrupa ve Ortadoğu'lu şirketler, Türkiye'ye yakın oldukları için istedikleri ürünü parça parça ürettirebilirler. Çevremizdeki ülkelere ürünlerimizi en geç bir hafta içerisinde teslim edebiliyoruz. Bundan dolayı da stok maliyetlerinden kurtulmuş olma avantajına sahip olacaklar" diye konuştu.  





Kaynak: Sabah


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar