Yıldırım: Bu seçim mundar olmuş bir seçimdir

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım basın açıklaması yaptı. Yıldırım, konuşmasında Cumhur ittifakı oylarının sandıkta iç edildiğini ve oyların İmamoğlu’na yazıldığını belirtirken seçim için de ilginç bir benzetmede bulundu ve ‘’Bu seçim başlı başına mundar olmuş bir seçimdir ve mundar etin kavurması yenmez dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yıldırım, konuşmasında Cumhur ittifakı oylarının sandıkta iç edildiğini ve oyların İmamoğlu’na yazıldığını belirtirken seçim için de ilginç bir benzetmede bulundu ve ‘’Bu seçim başlı başına mundar olmuş bir seçimdir ve mundar etin kavurması yenmez dedi.


Yıldırım, ‘’ İki parti veya iki aday birbirine yakın oy aldığı halde neden aramızdaki fark benim lehime artmaktadır? Bu sorunun cevabını bekliyorum. Normalde yanlışlık varsa bu yanlışlık her iki aday için de aynı şekilde olması icap eder. Bu şunu gösteriyor, oylar sandıkta iç edilmiştir. Bu kadar açık. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır.’’ dedi.


Yıldırım, İmamoğlu ile arasındaki farkın 12 bine indiğini belirtti ve son kararın YSK’da olduğunu da tekrar vurguladı. Açıklamasında itiraz edilmeseydi aradaki oyların da gideceğini ifade eden Yıldırım, organize bir kötülük yapıldığını söyledi ve seçimlerden sonra kendilerini yüzlerce insanın arayıp sandıkta 3 değil 2 pusula verilerek ilçe ve büyükşehir adaylarının pusulasının verilmediğini söylediklerini açıkladı. Yıldırım bu seçimde usulsüzlük, özensizlik ve organize kötülük olduğunu söyledi.


Yıldırım’ın açıklamaları sürerken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, twitter hesabından güncel YSK verilerini paylaşarak aradaki farkın 13 bin 888 olduğunu belirtti.

Kategoriler Gündem
Yorumlar