Yıldırım: Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekte

Başbakan Yıldırım, "Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştirildiğini işaret etmektedir. Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir." dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve beraberindekilerle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısının ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.


Daha sonra saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlama sonucu şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 


"Terörün küresel bir tehdit olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır"

Ayrıca çok sayıda yaralanmanın meydana geldiği olayda yaralıların bölgedeki değişik hastanelerde tedavi altına alındığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:


"Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı, milletimizin huzur ve güvenini tesis ettiği bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülkeleri, milletleri tehdit eden küresel bir olaydır. Terörle mücadele de küresel ölçekte, karşılıklı iş birliğiyle sürdürülmelidir. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmayla, birbirine kenetlenmesi, terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır. Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun temennisinde bulunuyorum."


'Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekte'

Yıldırım, terör saldırısı sonrasında olay yerinde yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Olaya ilişkin tespit çalışmalarının hala devam ettiğini belirten Yıldırım, "Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı ama çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri büyük titizlikle sürdürülmektedir. Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir." dedi. 


"Hava trafiği normale dönmüştür"

Yıldırım, emarelerin DAEŞ örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmaların halen sürdürüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:


"Hava alanımız 02.20 itibarıyla uçuş ve kalkışlara açılmış olup, hava trafiği normale dönmüştür. Bunu da bir not olarak ifade etmek isterim. Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir."


"Herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir"

Olayın oluşuna ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Tüm bu detaylar biliniyor, arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit ettiler. İlerleyen zaman içerisinde olayın oluş şekli bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki hava alanının gerek gidiş, gerek geliş istikametinde herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini artıran bir neden olmuştur. Bunun da bilinmesinde yarar vardır." şeklinde konuştu. 


Yıldırım, kaçan bir teröristin olduğu yönündeki soru üzerine ise kaçan bir terörist olduğunun değerlendirilmediğini ancak her ihtimalin de tüm ayrıntılarıyla dikkate alındığını söyledi. 


Bir gazetecinin "Üç canlı bomba olduğunu söylediniz. Geliş ve gidişte birer patlama olduğunu biliyoruz. Üçüncü bomba da patladı mı? Yoksa patlamadan etkisiz hale mi getirildi?" şeklinde soruya da Yıldırım, şöyle yanıt verdi:


"Her üç canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattığı yönünde ilk bulgular mevcuttur. Daha fazla detay yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkacaktır. Tespit çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde açıklanacak. Yaralı olan güvenlik görevlilerimizin olduğunu söyleyebiliriz."


Başbakan Yıldırım, yaralılar arasında Türk vatandaşlarının yanı sıra, yabancı uyruklu kişilerin de olduğunu, daha fazla detayı şu aşamada veremediğini sözlerine ekledi.


Başbakan Yıldırım yaralıları hastanede ziyaret etti

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.


Acil serviste tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Yıldırım, yaralıların durumuna ilişkin de ilgililerden bilgi aldı.


Burada yaklaşık 20 dakika kalan Yıldırım, hastane çıkışında acil servis önünde bekleyen vatandaşlara ve personele dönerek, "Hepimizin başı sağ olsun." dedi. 


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da hastaneden ayrılırken burada bulunanlara baş sağlığında bulunup, geçmiş olsun dileklerini iletti.


Başbakan Yıldırım, Taksiciler Kooperatifini ziyaret ederek taziyelerini iletti

Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısına ilişkin olay yerini incelemesinin ardından, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyaret etti. 


Taksicilerle selamlaşan ve taziyelerini ileten Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, patlamalardan birinin taksicilerin yolcu beklediği geliş kapısında meydana geldiğini belirtti. 


En fazla vefatın da bu noktada olduğunu aktaran Yıldırım, "Başınız sağ olsun diyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Aslında bu kahpece saldırı, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine karşı yapılmıştır." dedi. 




AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar