Yıldız Holding strateji değiştiriyor

Uzun yıllar küresel ölçekte satın almalarla büyüyen Yıldız Holding'in temel faaliyetlerine odaklanmak için varlık satışına hazırlandığı belirtiliyor .

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İstanbul merkezli gıda üreticisi Yıldız Holding, bünyesindeki çikolata markası Godiva'nın Japonya ve birkaç Asya ülkesi de dahil olmak üzere bazı iştiraklerine ortak arayışına çıkıyor. 


Yıldız Holding önceki 10 yılda büyüme hedefleri doğrultusunda İngiliz bisküvi firması United Biscuits ile Godiva'yı satın almış ve Türkiye'nin en büyük uluslararası yatırımcısı olmuştu. 


Yıldız Holding geçen yıl bankalara toplam 6.5 milyar dolarlık borcunu yeniden yapılandırmak için anlaşmıştı. 


Yıldız Holding Global Başstratejisti ve M&A Sorumlusu Nurtaç Ziyal Afridi, şirketin atıştırmalık ve çikolata sektöründe öncü olmayı hedefleriklerini söyledi. Afridi, "Yurtdışındaki fabrikaların bazılarının kapasitesine ihtiyacımız yok veya atıllar; bunları elden çıkarmak istiyoruz. Bazı markalarımız da global olarak odaklanmak istediğimiz ana iş alanlarının dışında kalıyor. Bu atıl markaları da elden çıkarmak istiyoruz" dedi.


Afridi Asya tarafındaki satışlardan elde edecekleri kaynağın Yıldız Holding’in borçlarının kapatılmasında ve Godiva’nın diğer pazarlarda büyümesini finanse etmekte kullanılacağını ifade etti. 


GODİVA JAPONYA

Yıldız Holding geçen sene Godiva’nın Japonya biriminin satışı için Morgan Stanley’den danışmanlık almıştı. Konuya yakın kaynaklar söz konusu satışın 1,5 milyar doları bulabileceğini belirtmişti. Satışın ay sonunda tamamlanmasını beklediklerini belirten Afridi, "Bu işleme konu olan varlıklar Japonya ve birkaç başka ülkeyi de kapsıyor. Hangi ülkelerin olacağına görüşmelerde karar vereceğiz" diye konuştu. 


DAHA FAZLA SATIŞ

Yıldız Holding’in özel yatırım kolu Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın Franklin Resources’dan danışmanlık desteği aldığını belirten Afridi, bu yıl Kümaş Manyezit Sanayi dahil 2 veya 3 varlık satışı yapmak istediklerini söyledi ve "organik büyüme dönemindeyiz ve çekirdek faaliyetlerimize odaklanıyoruz" ifadesini kullandı.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar