Yıldız Holding’den eğitime destek

İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yıldız Holding arasında imzalanan protokolle, Fatih'te 232 yatak kapasiteli öğrenci yurdu inşa edilecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yıldız Holding, İstanbul’da 232 yatak kapasiteli öğrenci yurdu yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlayacak. Fatih’teki Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi arsasına  inşa edilecek Sabri Ülker Erkek Öğrenci Yurdu’nun protokolü, Adile Sultan Sarayı’nda imzalandı.  İstanbul  İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Şerafettin Turan ve bağışçı Yıldız Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker arasında imzalanan ve İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından onaylanan protokolle ilk adımı atılan yurt projesi ile, Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri modern bir yurda kavuşacak. 



Eğitime sadece bölgesel değil, uluslararası anlamda da katkı sağlayacak olan yurt projesinin imza töreninde konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Uluslararası İmam Hatip Lisesi Projesi  içerisinde yer alan bu yatakhanenin eğitimde çok önemli bir rolü olacak. Çünkü bu okulda okuyacak öğrencilerimiz sadece Türkiye'den değil, dünyanın birçok ülkesinden olacak. Böylece öğrencilerimiz ülkelerine döndüklerinde hem ülkemizden eğitim almış olmanın hem de iyi misafir edilmiş olmanın mutluluğu içerisinde olacak ve biz bunun avantajlarını gelecekte göreceğiz. Hiçbir şey olmasa bile insanlık adına güzel bir şey yapmamın mutluluğunu yaşayacağız" dedi.



Hayırseverlerin İstanbul'da eğitime verdiği desteğe de değinen Vali Şahin, "2003-2013 yılları arasında bağışçılarımızın yaptığı okul sayısı 454'e, derslik sayısı 9.367'ye ulaştı. İnşaatı devam eden 38 okulda da 1.078 dersliğimiz var. Ayrıca, protokolü imzalanıp ta inşaatına henüz başlamadığımız 43 okulda da 1.297 adet dersliğimiz var. Ben bu vesile ile eğitime destek veren bütün bağışçılarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi.



İstanbul'un nüfusunun her yıl 300 bin kişi arttığını söyleyen Vali Şahin, konuşmasının devamında eğitim standartlarına uygun hizmet verebilmek için yapılan çalışmalardan söz etti. Vali Şahin, "Eğitim standartlarını yükseltebilmek için her yıl 1.000 ile 1.300 arasında derslik yapmamız gerekiyor. Bir de mevcudu ortalama 44 kişi olan sınıfları 30'ar kişiye indirme gibi bir hedefimiz var. Bu yüzden her yıl milli eğitime ayırdığımız bütçeyi arttırarak hayırseverlerimizle birlikte hem artan nüfus oranına paralel dersliklerimizi çoğaltıyor hem de derslik başına düşen öğrenci sayısını iyileştirmek için gayret gösteriyoruz" diyerek, bu uğurda desteklerini esirgemeyen Murat Ülker'e ve Ülker Ailesi'ne teşekkür etti.

Ülkeye hizmet noktasında eğitimi önceliklendirmenin önemine değinen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, yapılacak olan yurdun hayırlara vesile olmasını diledi. Konuşmaların ardından imzalanan protokol ile Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi arsasına inşa edilecek olan  “Sabri Ülker Öğrenci Yurdu” için ilk adım atılmış oldu. 



Yıldız Holding’in, bugüne kadar okul ve öğrenci yurdunun yanı sıra, okulların eğitim kalitesini yükseltecek kütüphane ve bilgisayar laboratuvarları gibi ek hizmet projeleri de gerçekleştirdi. 





Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar