Yıldız Holding'den hisse transferi

Ülker Bisküvi, Hi Food`un yüzde 90`ına sahip olan UI Egypt B.V.`de bulunan yüzde 51 oranındaki Yıldız Holding payını alıyor. Ülker Bisküvi, Hi Food for Advanced Food Industries şirketinin %90'ına sahip olan Hollanda menşeili UI Egypt B.V.'de bulunan %51 oranındaki Yıldız Holding payını alıyor. Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Mısır'da mukim, Hi Food for Advanced Food Industries ("Hi Food")...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ülker Bisküvi, Hi Food for Advanced Food Industries şirketinin %90'ına sahip olan Hollanda menşeili UI Egypt B.V.'de bulunan %51 oranındaki Yıldız Holding payını alıyor.


Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:


"Mısır'da mukim, Hi Food for Advanced Food Industries ("Hi Food") şirketinin %90'ına sahip olan Hollanda menşeili UI Egypt B.V.'de bulunan %51 oranındaki Yıldız Holding A.Ş. paylarının satın alınmasına yönelik gerekli onaylar yerel makamlar tarafından alınmıştır.


Yıldız Holding A.Ş. ile 13 Ağustos 2015 tarihinde tesis edilen anlaşmaya istinaden, satın alım bedeli 30 milyon ABD Doları olarak belirlenmiştir. Bu işlem sonucunda Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş., Hi Food'un etkin olarak %45,9 hissesine sahip olacak ve kontrol gücünü elinde bulunduracaktır." (Uzmanpara)


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar