Yıldız Holding'ten Londra’da halka arz planı

Markalarını ‘pladis’ çatısı altında toplayan Yıldız Holding, 3 yıl içinde Londra’da halka arz planlıyor... Bir Türk firması küresel markaları tek çatında altında topluyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bir Türk firması küresel markaları tek çatında altında topluyor. 2008'de Godiva, 2014'te de United Biscuits'i satın alan Yıldız Holding, tüm markalarını pladis çatısı altında topladı. 5.2 milyar dolar ciroya sahip olan pladis için 3 yıllık hedef belirleyen şirket, her yıl ortalama yüzde 17 büyümeyi planlıyor. Şirket 2019 sonunda pladis'i yüzde 67 oranında büyütmeyi ve halka arzı hedefliyor. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, "Halka arzı Londra ya da Türkiye'den yapacağız. Henüz tam olarak netleştirmedik. Öncelikli hedefimiz onu halka arza hazır hale getirmek" diye konuştu. Türkiye'deki tesislerin üretim üssü görevi üsleneceğini vurgulayan Ülker, "pladis'in en büyük Ar-Ge merkezini de İstanbul Gebze'de kuracağız. Türkiye, global olarak tüm Ar-Ge'mizin kalbi olacak. Burası dünyanın her yerindeki ekiplere deneyim ve teknik uzmanlık sağlayacak" ifadelerini kullandı. Dünyada en çok bisküvinin tüketildiği ülkenin İngiltere olduğunu aktaran Ülker, McVitie's markasının pazar lideri olduğunu kaydetti. Ülker'in de Türkiye ve komşu coğrafyalarda lider olduğunun altını çizen Ülker, "Amerika'da ise, Godiva premium çikolata pazarında lider. Bisküvi olarak şimdiye kadar yoktuk. Artık McVitie's ile güçlü bir şekilde pazara giriyoruz" dedi.


4.500 İLAVE İSTİHDAM

Yıldız Holding çatısı altında 50 bin kişinin istihdam edildiğini aktaran Ülker, yılsonuna kadar ilave 4 bin 500 kişi alınacağını aktardı. Murat Ülker, bu yıl 1.5 milyar TL'lik yatırım hedeflerinin olduğunu da sözlerine ekledi.



Sabah / Betül Alakent


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar