Yıldız Pazar'da yer alacak şirketler hangileri?

Borsa İstanbul, Yıldız Pazar'da yer alacak şirket listesi. Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da hangi şirketler var?... Borsa İstanbul'da 'Ulusal ve İkinci Ulusal Pazar' kaldırıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'da 'Ulusal ve İkinci Ulusal Pazar' kaldırıldı. Yerine '

Yıldız Pazar

ve Ana Pazar' olmak üzere 2 yeni pazar geldi. Yıldız Pazar'da 119 şirket Ana Pazar'da 190 şirket yer aldı.


Yönerge ile Pay Piyasasında yer alan mevcut pazar yapısı ve isimleri değiştirildi. Gelişen İşletmeler Piyasası, Pay Piyasası bünyesine Gelişen İşletmeler Pazarı (BIST Emerging Companies) olarak alındı. Pay Piyasası altında yer alan Ulusal Pazar ve İkinci Ulusal Pazar kaldırılmış,

Yıldız Pazar

(BIST Star) ve Ana Pazar (BIST Main) adında yeni iki Pazar oluşturuldu. Gözaltı Pazarı’nın ismi Yakın İzleme Pazarı (Watchlist), Kurumsal Ürünler Pazarı’nın ismi Kolektif Yatırım Ürünleri ve Yapılandırılmış Ürünler Pazarı (Collective and Structured Products) olarak değiştirildi. Ayrıca Pay Piyasası bünyesinde, nitelikli yatırımcılara ihraç edilecek payların işlem görebileceği Nitelikli Yatırımcı İşlem Pazarı (Equity Market for Qualified Investors) kuruldu. Diğer taraftan, Pay Piyasası dışında yer alan Serbest İşlem Platformu’nun ismi Piyasa Öncesi İşlem Platformu (Pre-Market Trading Platform) olarak değiştirildi.


Borsa İstanbul, Yıldız Pazar şirket dağılımı







Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar